More

  Mjøsa Trollingfestival i tekst og bilder

  Øvre Romerike Trollingklubb (ØRTK) arrangerte forrige helg Mjøsa Trollingfestival, en todagerskonkurranse på Mjøsa med start fra Viken II, med mulighet for innveiing av fisker som har fått friheten tilbake.

  Av: Frank Ronny Johansen

  ØRTK var første klubb ut med mulighet for fang og slipp i konkurranseform, og dette har klubben holdt på. Det hele startet opp i 2013, og også i år foregikk konkurransen på denne måten. All fisk som ble sendt inn via mms/epost  fikk automatisk en k-faktor på 1,1 (kun lengde og så ut igjen med fisken).

  MTF en også del av en annen konkurranse, Raymarine-cupen. Denne består av fire delkonkurranser: Ørretfestivalen, NM i trolling, MTF dag 1 og MTF dag 2. Under hver konkurranse får man poeng ut fra hvilken plassering man oppnår, og kun tre av fire konkurranser er tellende. Selve premieutdelingen forgår samtidlig som MTF sin premieutdeling.

  I forkant av årets utgave av MTF hadde styret i ØRTK jobbet hardt og godt for å gjøre årets utgave unik fra tidligere år. Som alle vet er fisket normalt dårligere på sensommeren/høsten enn på våren, og på MTF er derfor det  sosiale satt mer i fokus. I år hadde arrangøren ordnet med lavvotelt for de som ønsket overnatting på campingplassen. De hadde i tillegg ordnet med underholdning på fredag kveld.

  Aritsten var ingen ringere enn Spellemannsprisvinne Stian Carstensen fra Eidsvoll, som er multikunstner på instrumenter og i tillegg en munnrapp kar med mange morosomme historier på lager. Stian underholdt en god stund til høye latterbrøl og trampeklapp til musikken. Etter endt underholdning fikk Stian en oppgave, og det var å skrive ned en hemmelig idealvekt på et ark som ble forseglet i en konvolutt som ikke skulle avsløres før på premieutdelingen søndag.

  Lørdag morgen startet med påmelding og skippermøte i strålende solskinn. 60 båter hadde meldt seg på før starten gikk klokka 09.00. Under selve fiskingen ble det stort sett mange og lange timer uten snellehyl i de fleste båtene. Målgang var klokka 17.00, og under innveiingen ble det kun veid inn tre ørreter. Den største var det junior Tore Engebretsen som fanget, og denne veide 3110 gram.

  Men selv om fangstene var dårlige gjorde ikke det noe med humøret til deltakerene. Lørdag kveld ble det arrangert quiz i restauranten, og ØRTK solgte lodd og masse flotte premier ble loddet ut. I tillegg var det levende musikk i restauranten.

  Søndag morgen gikk starten klokka 07.00, i strålende solskinn. Folk var mer optimistiske da de nå ville få med seg morrabettet. Det gikk ikke lange tiden før det begynte å tikke inn meldinger, og jungeltelegrafen begynte å gå. Det var tydelig at det var bedre fiske denne dagen, men det var kun morrabettet som ga uttelling. Utover dagen sluttet meldingene å tikke inn, og fiskebettet forsvant.

  Etter målgang klokka 15.00 ble 12 ørreter veid inn, i tillegg til to fang og slipp-ørreter som Stig Ove Gjelseth og Simen Vinjusveen i Team Trettentroll hadde meldt inn. Den ene hadde trolig vært den største ørreten i konkurransen, men med en allerede satt k-faktor på 1,1, endte den nok opp litt mindre enn det den faktisk var. Likevel all heder til gutta som leverte konkurransen eneste fang og slipp-ørreter.

  Dagen største ørret fikk Team Golfish og Kai Listølen, med en ørret på 4550 gram. Mest ørret var det Team Bergvika, med Cato Voldemo og Ronnie Sandbakken som fikk. De veide inn to ørreter med en totalvekt på 5001 gram. Dette holdt også til seier i MTF. På 2.plass kom Team Trettentroll, mens 3. plassen gikk til Team Goldfish.

  ØRTK hadde fått sponset masse flotte premier fra diverse aktører innen fiskeutstyr og firskereiser. Alle 15 som havnet på resultatlista endte opp med flotte premier. Totalt ble det kun fanget 17 ørreter på MTF sine to dager med fiske, fordelt på 60 båter. I snitt gir det 225 stangtimer mellom hver fisk.

  Idealfisken som Stian Carstensen skrev ned fredag kveld ble avslørt under premieutdelingen. Han hadde skrevet ned 2750 gram, og det var brødrene Kjell Are Larsen, Bjørn Andre Johansen og undertegnede i A-Team trolling som stakk av med seieren. Vi hadde fanget en ørret på 2710 gram, og var dermed nærmest idealvekta. Premien ble en Suzuki 2,5-hestekrefters båtmotor fra Erling Sande.

  Team Bergvika ble også sammenlagtvinner i Raymarine-cupen. Den viser at gutta har fisket klart best av alle som deltok. 2. plassen tok A-Team trolling og 3. plassen gikk til Team Trettentroll. Den største ørreten i cupen var det ikke mye å få gjort noe med. Den ble fanget under den første delkonkurransen og veide 10,43 kilo. Fangstmennen var Team Nofish, bestående av Johnny Høgli og Oddvar Frank.

  Raymarine delte ellers ut flotte premier til de tre beste teamene, samt største ørreten. Gratulerer til alle vinnere, og en stor takk til arrangøreren Øvre Romerike Trollingklubb for ett flott arrangement

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles