More

  Miljøvernforbundet har anmeldt ulovlig utsatt abbor i Lille Lungegårdsvann

  Miljøvernforbund ser svært alvorlig på at det spres abbor over en lav sko i Bergen. Nå er funn av den uønskede fisken i Lille Lungegårdsvann anmeldt.

  Av: Endre Hopland

  – Etter å ha mottatt bilder av fiskearten abbor fisket i Lille Lungegårdsvann i Bergen sentrum har Miljøvernforbundet i dag anmeldt ukjent gjerningsperson for ulovlig spredning av en fremmed art på Vestlandet, skriver Norges Miljøvernforbund på egne nettsider.

  Som vi skrev tidligere i uken finnes det nå abbor i veldig mange vann i Bergensområdet, noe som kan få svært alvorlige konsekvenser for den økologiske sammensetningen i vannene der arten blir introdusert.

  – Både Miljøvernforbundet og lovverket ser svært alvorlig på dette, og vi vil i fremtiden anmelde alle nye forsøk på å spre fremmede fiskeslag til elver, vann og vassdrag i regionen, melder forbundet.

  De peker samtidig på at Lille Lungegårdsvann isolert sett er noe spesielt i denne sammenhengen, da det utenom ål ikke er noen arter her som kan spre seg naturlig.

  – Det er likevel vår frykt at faren for videre spredning øker dramatisk når utbredelsen øker. Vi ser derfor på utsettingen til Lille Lungegårdsvann som like alvorlig som utsetting i et av regionens andre vassdrag, melder Norges Miljøvernforbund.

  Politianmeldelsen kan du lese i sin helhet her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles