More

  Lillesand leverer «varene»! Full klaff etter flatfisk

  Asgeir har hatt en sinnsykt helg med godt nattfiske etter flatfisk.

  Bildegalleri – Full klaff etter flatfisk

  [divider]

  Som du sikkert har sett har jeg hatt noen spennende turer med nattfiske etter flatfisk her i Lillesand, og hatt bra suksess med slettvaren og selvfølgelig de andre mindre og tallrike flyndrefiskene (skrubbe og rødspette). Jeg har imidlertid manglet tunge, den har jeg enda ikke observert i traktene her, men gir ikke opp enda.

  Piggvaren, som ligner mye på slettvaren (har pigger/benknuter på oversiden), har jeg heller ikke klart og lure frem til nå. Jeg har imidlertid vært ganske sikker på at jeg har hatt en innenfor rekkevidde lenge. Jeg har nemlig fisket på et stort flatt «kumlokk», som har ligget nesten på nøyaktig samme flekk, tre turer på rad uten at den ville ta agnet mitt.

  Den ligger på ca 1-2 meters dyp bare et par hundre meter fra der jeg har båtplassen, så jeg har vært innom og prøvd både på vei ut og på vei inn de siste turene i mørket, uten resultat. Jeg kunne nesten gi den et navn (måtte bli Oddvar), så godt kjente er vi blitt. Nå, sist kveld måtte den imidlertid endelig «bite i det sure eple» (etter at jeg hadde spist en hel kasse epler), den lot seg friste av den største sandormen jeg hadde i boksen.

  Den tok på nøyaktig samme vis, en sandorm (altså en veldig stor en) viftene like foran munnen dens. (du kan lese mer om taktikken i tidligere innlegg på bloggen min). Et dragsug, og så satt den. Ett minutt senere lå den sikkert i håven. Den digitale vekten (til småarter) gikk bare til 3kg, men jeg anslår vekten til et sted mellom 4 og 5 kg. En meget stinn, og velfødd piggvar dette her altså.

  En ting har jeg lært; når det er fisker du virkelig har prøvd mye og lenge på, og fått et forhold til, er det lurt å sette de tilbake igjen i live. Det ville virkelig vært dumt av meg om Oddvar forsvant fra området her, selv om han er særdeles god mat. Nå, når jeg satte den tilbake igjen, kan jeg når som helst ta en tur og hilse på igjen, helt til den finner det for godt å trekke til andre farvann da. Kanskje kommer den tilbake neste år, eller blir den her hele vinteren? Nå vet jeg i alle fall hvor jeg skal lete etter den.

  Det ser ut som forholdene med masse flatfisk helt på grunt vann i mørket fortsetter. Det skal bli gøy å se hvor lenge de holder seg der før de trekker dypere. Det er antagelig vanntemperaturen og tilgang til mat som bestemmer dette. Det kan jo for eksempel være en god pekepinn på når de trekker så grunt igjen til våren. Da har jeg faktisk enda større forhåpninger til et fantastisk flatfiske.

  Asgeir Alvestad fisker flatfisk
  – Asgeir

  Sjekk bloggen til Asgeir

  Simen Prestaasenhttp://simenprestaasen.com
  Ung fremadstormende fluefisker som elsker medie- og kommunikasjon. Sentral skikkelse i fluefiske-gjengen TØRT som også er opptatt av klær når vaderne henger til tørk.

  Latest articles

  Related articles