More

  Kjempelaksen hugg bare et døgn ut i sesongen

  Erik Falck og Simen Prestegård fisket på valdet Grande/Rodum i Namsen da det hugg tungt hos sistnevnte. Et stykk lykkelig bergenser fikk sitt livs fight.

  – Det føles helt uvirkelig. Laksen var så stor at det var nesten så vi ikke fikk den opp i båten, sier Prestegård i følge NRK Trøndelag.

  Laksen, som veide hele 23,4 kilo, hugg altså i Namsen i Nord-Trøndelag dagen etter årets lakseåpning. Prestegård fisket fra båt da hugget kom, og med seg i båten hadde han Erik Falck.  Storlaks
  En laks på 23,4 kilo er ikke hverdagskost, men i går smalt det i Namsen. (Foto: Aud Lidbom)

  Prestegård har fisket i Namsen i snart ti år, men han har aldri vært i nærheten av en laks som denne. Det er det for den saks skyld ikke så mange andre som har, heller.

  – Den største jeg har fått før nå er vel på fem kilo, så den knuser min egen rekord med god margin for å si det sånn, sier han.

  Fisken ble tatt i valdet Grande/Rodum, og det var bare tilfeldigheter som gjorde at det var akkurat Prestegård som tok den.

  – Jeg var egentlig bare reserve, men så måtte en annen i fiskelaget hjem. Jeg kom oppover fra Bergen i dag, så dette er bare kjempegøy, sier han.

  Aud Lidbom, som fotograferte fangsten og fangstmennene etter at de kom på land, opplyser overfor Hooked at stemningen var nokså god denne kvelden.

  – Storlaksen ble ellers tatt på wobbler, sier hun.

  Vi i Hooked gratulerer med flott fangst, og oppfordrer samtidig folk om å tipse oss om de får nyss om storfangster i sommer.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles