Kjempelaksen hugg bare et døgn ut i sesongenDel dette:

Erik Falck og Simen Prestegård fisket på valdet Grande/Rodum i Namsen da det hugg tungt hos sistnevnte. Et stykk lykkelig bergenser fikk sitt livs fight.

– Det føles helt uvirkelig. Laksen var så stor at det var nesten så vi ikke fikk den opp i båten, sier Prestegård i følge NRK Trøndelag.

Laksen, som veide hele 23,4 kilo, hugg altså i Namsen i Nord-Trøndelag dagen etter årets lakseåpning. Prestegård fisket fra båt da hugget kom, og med seg i båten hadde han Erik Falck.Storlaks
En laks på 23,4 kilo er ikke hverdagskost, men i går smalt det i Namsen. (Foto: Aud Lidbom)

Prestegård har fisket i Namsen i snart ti år, men han har aldri vært i nærheten av en laks som denne. Det er det for den saks skyld ikke så mange andre som har, heller.

– Den største jeg har fått før nå er vel på fem kilo, så den knuser min egen rekord med god margin for å si det sånn, sier han.

Fisken ble tatt i valdet Grande/Rodum, og det var bare tilfeldigheter som gjorde at det var akkurat Prestegård som tok den.

– Jeg var egentlig bare reserve, men så måtte en annen i fiskelaget hjem. Jeg kom oppover fra Bergen i dag, så dette er bare kjempegøy, sier han.

Aud Lidbom, som fotograferte fangsten og fangstmennene etter at de kom på land, opplyser overfor Hooked at stemningen var nokså god denne kvelden.

– Storlaksen ble ellers tatt på wobbler, sier hun.

Vi i Hooked gratulerer med flott fangst, og oppfordrer samtidig folk om å tipse oss om de får nyss om storfangster i sommer.

Del dette:
Prev Hva er skannende ekkolodd? (StructureScan)
Next En fjord full av idioter og treig lysing

Comments are closed.