Inviterer til laksefiskefestival i Mandalselva i slutten av juliDel dette:

Helgen 28.-29. juli er Marnardal i Vest-Agder stedet å være. Da inviterer nemlig Marnardal kommune og elveeierlagene i sone 3 og 4 i Mandalselva til laksefiskefestival.

Av: Endre Hopland

«Marnarlaksen» er et pilotprosjekt som ble satt i gang på sensommeren i fjor, og som altså går av stabelen siste helgen i juli i år. Festivalen går over to dager, og er delt opp i flere deler.

– På fredagskvelden inviteres det til laksekonferanse, der utvikling av reiseliv og lakseprodukter står i fokus. Startskuddet for laksefiskekonkurransen går også fredag ettermiddag. Selve konkurransen vil vare i ett døgn, og skal ha et eget fiskekort som er gyldig i begge soner, sier Christiane Bentsen i Marnardal kommune til Hooked.På dagen lørdag vil det være familieaktiviteter og servering, og på kvelden er det duket for konsert og fiskefest. Her kommer Bjørn Vidar Gundersen, en trubadur fra Søgne, samt lokalbandet Fickle Creek fra Marnardal.

Festivalen og konkurransen arrangeres rundt Mandalselva, med Marnar laksesenter og Høgtun kultursenter som base. Festivalen har et hovedfokus på fisking som tema, men og flere tilhørende aktiviteter som gjenspeiler dette. Ettersom elven på mange måter er hjertet av Marnardal, vil festivalen også være en måte å styrke samfunnet og reiseliv på. Dette er noe også ordfører Helge Sandåker har troen på.

– Det å ha en laksefiskefestival her i dalen vil være av stor verdi for kommunen. Elven er allerede et satsingsområde som blir benyttet av både lokale og tilreisende, og en festival med elven som hovedfokus vil være med på å øke aktivitet som gagner begge parter. Jeg håper derfor de lokale benytter seg av dette arrangementet, og blir med på å lagee fiskefest, sier Sandåker.

Søgnejenta Bentsen har i sitt traineeår i Marnardal kommune lagt ned mange arbeidstimer i prosjektet «Marnarlaksen».

– Da jeg først kom til Marnardal i august i fjor, var elven og fiskerne det første jeg så. Det var virkelig et nydelig syn, og allerede da tror jeg et frø ble sådd, sier hun til Hooked.

Sammen med Erik Bue og Sven Homme fra elveeierlagene ble planleggingen av fiskefesten satt i gang, og nå nærmer det seg altså kickoff.

– Vi gleder oss veldig, og håper på et godt oppmøte fra de lokale, sier Sven Homme som selv er en ivrig fisker.

Konkurransefluekaster Stein Grønberg hos Grønberg Sport har også engasjert seg i «Marnarlaksen», på lik linje med sin bror Per Grønberg og kamerat Helge Andersen fra Kristiansand Jeger og Fiskerforbund.

– Med den kompetansen denne gjengen har, så blir det bare en fryd å arrangere konkurranse og festival, sier Bentsen.

MED PÅ LAGET: Planleggingsmøte hos Grønberg Sport. På bildet ser vi fra høyre: Stein Grønberg, Sven Homme og Erik Bue. (Foto: Christiane Bentsen)

«Marnarlaksen» er også lagt til rette for familier, med aktiviteter som fluebinding, fluekasting og fisking i vann for barn og unge i regi av Friluftsrådet.

– Denne delen er fremdeles under planlegging, og vi håper blant annet på å få til et andeløp, uten å avsløre for mye, sier Bentsen til Hooked.

Arrangørene sin visjon er at «Marnarlaksen» skal styrke Mandalselva som møtepunkt, ivareta aktiviteter rundt den og samt rekruttere mangfold til Marnardal. Videre skal det skapes interesse og eierskap for de lokale som bevarer jakt- og fiskeinteressen i lokalsamfunnet.

– Ettersom dette er et pilotprosjekt, vil overføringsverdien være veldig viktig. Det er ønskelig at dette blir en tradisjon, så derfor blir alle som ønsker å engasjere seg tatt godt imot, forsikrer hun.

«Marnarlaksen» er et arrangement som er åpent for alle. Ønsker du å være med som frivillig kan du kontakte arrangørene på telefon 48141944 eller epost [email protected]. Mer informasjon finnes ellers på arrangementets egen Facebook-side.

Del dette:
Prev Tett på en flott ørret – slik ser et vak ut fra undersiden
Next Er du klar for den tredje kveitefestivalen i Havøysund?

Comments are closed.