More

  Inviterer til flue-workshop på Koppang

  For syvende året på rad blir det i september arrangert fluefiske- og fluebinding-workshop på Koppang i Hedmark. 6.-12. er uken du må sette av.

  Av: Endre Hopland

  Ifølge arrangørene er dette en workshop som passer godt for folk som vil forbedre ferdighetene sine innen fluekasting og fisketeknikk i rennende vann, samt binde effektive fluer for fiske etter ørret og harr. Workshopen blir altså arrangert 6.-12. september, en perfekt tid for fluefiske i Glomma, da vannstanden ofte er lav på denne tiden av året.  – Harren er særlig bitevillig da, fordi den prøver å spise seg opp før vinteren setter inn. Dette, sammen med gode instruktører fra Norge og Nederland, gjør workshopen til en god læringsopplevelse både for nybegynneren og den litt mer erfarne fluefiskeren, sier Edward Scholten i arrangementkomiteen.

  I de foregående årene har tilsammen rundt 80 fluefiskere deltatt på denne workshopen. Hvert år blir inntil 16 deltakere splittet opp i mindre grupper som har fokus på fluekasting eller fluebinding på formiddagene.

  – Hver dag etter lunsj drar vi ut og praktiserer fluefiske med kasteteknikken vi har øvd inn og fluene vi har bundet, sier Scholten til Hooked.

  Instruktørteamet består av svært erfarne fluefiskere. Ansvaret for kasting og fisketeknikk ligger på tre EFFA-sertifiserte kasteinstruktører: Bas de Bruin, Tore Litleré Rydgren og Sepp Fuchs.

  – Bas er sertifisert Master Instructor og Flyfishing guide i EFFA. Han er sterk på presentasjonskast og kan hjelpe deg med å presentere fluen slik at du fanger fisk ved de mest utfordrende forhold. Tore er godt kjent i området og har lang erfaring med praktisk fluefiske. Han er også kjent for å hol-de kurs, demoer og foredrag i inn- og utland. Sepp begynte med fluefiske for 38 år siden, og har utviklet seg til en internasjonalt anerkjent instruktør (EFFA master flycasting instructor), opplyser Scholten.

  Bilder fra fjorårets workshop:

  For å delta på workshopen trenger du en 5-er- eller 6-er-stang med flyteline, vadere, godt med klær og vadestav. Etter registrering mottar du en komplett liste over hva du må ta med deg av fluefiske- og fluebindingsutstyr.

  Temaer som blir belyst under workshoppen er:

  • Kasteteknikk – hvordan plukke vekk kastefeil og pusse på teknikken.

  • Lære trickkast og presentasjonskast.

  • Anvende teknikkene i elven.

  • Lære å «lese elven» og legge opp god fisketaktikk.

  • Lære å fiske med tørrfluer, våtfluer og nymfer.

  • Lære om insekter og entomologi.

  • Binde fluer som passer til de rådende forhold.

  – Hvis du vil være med på workshopen, kan du sende mail til [email protected] eller ringe 6246 0234. Vi sender deg registreringsskjema som du fyller ut og returnerer. Prisen er 5700 kroner per person, og dette dekker fem dager med instruksjon, seks netter i camping-hytte, fiskekort i Glomma, frokost og middag i seks dager og fem lunsjpakker. Reisekostnader og andre måltider er ikke inkludert, sier Scholten, og legger til at alle som har spørsmål ikke må nøle med å sende en mail eller slå på tråden.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...
  Previous articleLaksefiske på dansk
  Next articleBattle of Glomma

  Related articles