More

  Her svømmer sverdfisken i nærheten av Paradisbukta på Bygdøy

  Kyrre Gregersen fikk seg en opplevelse utenom det vanlige da han nylig filmet denne sverdfisken i nærheten av Paradisbukta på Bygdøy.

  Av: Endre Hopland

  Som tidligere skrevet fant Marius Skjold Heigård, hans kollegaer og ti barnehagebarn en død sverdfisk på Huk på Bygdøy onsdag formiddag. Etter at Hooked omtalte det oppsiktsvekkende funnet, har fisken også fått oppmerksomhet i flere av landets største medier.

  I etterkant har Hooked blitt kontaktet av flere andre som har observert sverdfisk i Oslofjorden den siste tiden, inkludert Kyrre Gregersen, som filmet den flotte fisken mens den svømte langs stranden i nærheten av Paradisbukta på Bygdøy 20. oktober (se playeren i toppen av saken).

  Området der fisken ble filmet ligger bare noen steinkast unna badestranden på Huk, der Heigård og hans følge altså fant den døde sverdfisken onsdag. Høyst sannsynlig dreier det seg om samme fisk som den Gregersen nylig fanget på film.

  Albin Dal fra sportsfiskeklubben Galskap var onsdag kveld ute og tok vitale mål av sverdfisken på Huk. Fisken var 170 centimeter lang, 19,9 kilo tung og hadde en omkrets på 62 centimeter. Det er med andre ord snakk om en ungfisk.

  – Innholdet i magesekken var nokså fordøyd, men den inneholdt masse fiskebein, så dietten er nokså klar, sier Dal til Hooked.

  Informasjonen sportsfiskeren samlet inn er nå sendt til Havforskningsinstiuttet sammen med en rekke bilder av sverdfisken og dens mageinnhold.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles