More

  Her svømmer sverdfisken i nærheten av Paradisbukta på Bygdøy

  Kyrre Gregersen fikk seg en opplevelse utenom det vanlige da han nylig filmet denne sverdfisken i nærheten av Paradisbukta på Bygdøy.

  Av: Endre Hopland

  Som tidligere skrevet fant Marius Skjold Heigård, hans kollegaer og ti barnehagebarn en død sverdfisk på Huk på Bygdøy onsdag formiddag. Etter at Hooked omtalte det oppsiktsvekkende funnet, har fisken også fått oppmerksomhet i flere av landets største medier.

  I etterkant har Hooked blitt kontaktet av flere andre som har observert sverdfisk i Oslofjorden den siste tiden, inkludert Kyrre Gregersen, som filmet den flotte fisken mens den svømte langs stranden i nærheten av Paradisbukta på Bygdøy 20. oktober (se playeren i toppen av saken).

  Området der fisken ble filmet ligger bare noen steinkast unna badestranden på Huk, der Heigård og hans følge altså fant den døde sverdfisken onsdag. Høyst sannsynlig dreier det seg om samme fisk som den Gregersen nylig fanget på film.

  Albin Dal fra sportsfiskeklubben Galskap var onsdag kveld ute og tok vitale mål av sverdfisken på Huk. Fisken var 170 centimeter lang, 19,9 kilo tung og hadde en omkrets på 62 centimeter. Det er med andre ord snakk om en ungfisk.

  – Innholdet i magesekken var nokså fordøyd, men den inneholdt masse fiskebein, så dietten er nokså klar, sier Dal til Hooked.

  Informasjonen sportsfiskeren samlet inn er nå sendt til Havforskningsinstiuttet sammen med en rekke bilder av sverdfisken og dens mageinnhold.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles