More

  Har fått 60 arter i egen hjemkommune

  Den kjente sportsfiskeprofilen Asgeir Alvestad har fått hele 122 forskjellige arter på stang i Norge. Imponerende 60 av disse er tatt i Alvestads hjemkommune Lillesand.

  Av: Endre Hopland

  En liten femtrådet tangbrosme ble jubileumsarten innenfor Lillesands kommunegrenser, og fisken tok under kikkmeite etter mørkets frembrudd. På sin egen blogg melder Alvestad at det har vært et delmål i artsfisket hans å se hvor mange forskjellige arter han kan fange på hjemmebane, helt siden han begynte å listeføre de forskjellige fiskeslagene igjen 1. juni 2013.  – Jeg har hele tiden vært klar over at Sørlandet er spesielt artsrikt, så derfor har det vært ekstra gøy å bevise at det også er mulig å fange mange arter lokalt her. I flere tilfeller har jeg først fanget artene andre steder i Norge, og etter å ha lært meg i hvilke biotop fiskene lever, når de er aktive og hvordan de fiskes, har jeg også testet om de finnes her. Det har i mange tilfeller slått til, og jeg er helt sikker på at det er flere på gang etter hvert, opplyser han.

  At Alvestad kan fiske hersker det ingen som helst tvil om, men han er også opptatt av at andre skal få glede av verdens fisneste hobby. Og ikke minst at de skal få fisk. For å gi andre muligheten til å oppleve det fantastiske artsfiske i Lillesand, har han derfor laget et kart der han har merket av alle punktene der de 60 forskjellige artene er tatt i kommunen.

  Asgeir og tangbrosme 2
  NUMMER 60: Asgeir Alvestad med sin art nummer 60 i Lillesand, en femtrådet tangbrosme. (Foto: Asgeir Alvestad)

  – På denne måten burde det være enklere for flere å kunne fange de artene de mangler, dersom de besøker Lillesand. Mange av artene har jeg selvfølgelig tatt mange eksemplarer av, og da har jeg satt punktet på kartet der jeg mener sjansen er størst for å fange den aktuelle arten, forteller han.

  Kartet finner du her, og bak de 60 punktene skjuler det seg en rekke fantastiske fisker. Lysing, havål, småflekket rødhai, rognkjeks, piggvar og slettvar er arter som får det til å rykke litt ekstra i tilslagsarmen til de av oss som liker de litt mer spesielle sjøskapningene, men Lillesand byr også på torsk, hyse, makrell, hvitting, sei, lyr og andre, mer vanlige fiskeslag. Ta en kikk på kartet til Alvestad før du planlegger årets sommerferie.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles