More

  Gjeddepurke og abborplanke – en fiskehelg utenom det vanlige

  Gjengen i Pikewallis har lagt bak seg en fiskehelg de ikke kommer til å glemme på en stund. Nydelige eksemplarer av begge favorittfiskene ble beholdningen.

  Av: Endre Hopland

  Erik Walmann og co. ligger ikke på latsiden i sommer, og etter å ha havnet midt oppi et helt fantastisk abborfiske for en ukes tid siden, bar det ut for å prøve lykken igjen i helgen. Det var ikke noen dårlig plan.

  Abborfisket ble ikke like hett denne gangen, men fisken var til gjengjeld større. Den største var også skikkelig stor.

  I kjent stil var det Kristin Roos Aas som kroket gromabboren, men hvor stor fisken som hadde tatt shaden hennes faktisk var, skjønte ikke gjengen i båten før den lå i håven. Da kunne til gjengjeld jubelen slippes løs, for dette var utvilsomt en skikkelig abborplanke.

  Fisken var 47,5 centimeter lang, og vekten stoppet på nydelige 1500 gram. Slike fisker er ikke hverdagskost i Mjøsa.

  – Det var en rå opplevelse, og jeg er utrolig glad for at jeg fikk ta del i denne fangsten. Det var ikke vanskelig å se hva Kristin følte heller, for her boblet det all over. 1500 gram er svært, og det blir ikke tatt mange slike i Norge i løpet av et år, sier Erik Walmann.

  Storabboren fra Norges største innsjø var høydepunktet i teamet denne helgen, men Walmann sin egen fangst var ikke så veldig langt bak, den heller. Etter at et pent knippe gjedder hadde vært om bord i båten, hugg det nemlig voldsomt tett oppunder vannflaten. Fiskeren selv så kjapt at fisken var voksen, men hvor stor var den egentlig?

  Etter en frisk fight fikk gjengen om bord svaret, da en nydelig gjedde på 117 centimeter og 11,55 kilo fikk se innsiden av håvnettet. Dette var også Walmann sin gjedde nummer 30 over ti kilo (!), noe som i seg selv er meget imponerende.

  Du kan lese alt om storabborturen her, mens detaljene fra gjeddeøkten finnes her. Pass også på å svinge innom Pikewallis sine nettsider dersom du lurer på hva som beveger seg i predatormiljøet i Norge.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles