More

  Frykter ny rømming

  En skade på et oppdrettsanlegg i Fosnes i Nord-Trøndelag kan ha ført til nok en lakserømming, men det endelige skadeomfanget er ennå ikke kjent.

  Av: Endre Hopland

  – Det oppstod skade på Marine Harvest sitt anlegg på lokaliteten Vedøya i Fosnes kommune natt til onsdag. Omfanget av hendelsen er fremdeles uavklart, opplyser selskapet i en pressemelding gjengitt av Namdalsavisa.

  Ifølge Marine Harvest er anlegget sikret og undersøkt av dykkere, og hendelsen rapportert til Fiskeridirektoratet. Det er også satt ut gjenfangstgarn i området.

  – Det er 187 000 laks i de potensielt berørte merdene, med en snittvekt på 2,7 kilo. Fisken er frisk, opplyser Marine Harvest videre.

  Selskapet ser svært alvorlig på hendelsen og vil i samarbeid med Fiskeridirektoratet og leverandører undersøke hvordan skaden har oppstått.

  – Det vi vet per nå, er at det er snakk om et stålanlegg som tilhører Marine Harvest. Der har en brønnbåt gått inn i anlegget på grunn av vær og strøm, og dette har da ført til at det har blitt foskyvninger i konstruksjonen, sier kontrollsjef for Fiskeridirektoratet i Trøndelag, Thomas Sandvik, til Namdalsavisa.

  Anlegget sjekkes fremdeles, men det er så langt ikke funnet tegn til hull i noen av nøtene.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles