Frykter ny rømmingDel dette:

En skade på et oppdrettsanlegg i Fosnes i Nord-Trøndelag kan ha ført til nok en lakserømming, men det endelige skadeomfanget er ennå ikke kjent.

Av: Endre Hopland– Det oppstod skade på Marine Harvest sitt anlegg på lokaliteten Vedøya i Fosnes kommune natt til onsdag. Omfanget av hendelsen er fremdeles uavklart, opplyser selskapet i en pressemelding gjengitt av Namdalsavisa.

Ifølge Marine Harvest er anlegget sikret og undersøkt av dykkere, og hendelsen rapportert til Fiskeridirektoratet. Det er også satt ut gjenfangstgarn i området.

– Det er 187 000 laks i de potensielt berørte merdene, med en snittvekt på 2,7 kilo. Fisken er frisk, opplyser Marine Harvest videre.

Selskapet ser svært alvorlig på hendelsen og vil i samarbeid med Fiskeridirektoratet og leverandører undersøke hvordan skaden har oppstått.

– Det vi vet per nå, er at det er snakk om et stålanlegg som tilhører Marine Harvest. Der har en brønnbåt gått inn i anlegget på grunn av vær og strøm, og dette har da ført til at det har blitt foskyvninger i konstruksjonen, sier kontrollsjef for Fiskeridirektoratet i Trøndelag, Thomas Sandvik, til Namdalsavisa.

Anlegget sjekkes fremdeles, men det er så langt ikke funnet tegn til hull i noen av nøtene.

Del dette:
Prev Slik fisker du lange
Next Har fått klarsignal for støroppdrett

Comments are closed.