More

  Fluebinding for syke barn

  Kommende torsdag sparkes De Nordiske Jakt- og Fiskedager i gang på Elverum for 54. gang. I år kan du bidra til å gi et barn som ligger på sykehus en liten pause fra en lei hverdag.

  Av: Endre Hopland

  – Dette er et prosjekt som utelukkende er ment for å bruke fluebinding som en god sak til å hjelpe barn på sykehus, slik at de kan få en pause fra daglige rutiner, og samtidig gi de noe annet å gjøre på under behandlingen. På denne måten kan vi bruke den enkle, men effektive fluebindingen til å hjelpe noen, i stedet for å bare tenke på vår neste fisketur, vår neste storfisk eller vårt neste profilbilde. Det er veldig enkelt. Bind en flue, selg den og gi pengene til en god sak, skriver fluebinder Jon Strand på bloggen Flytyingforcharity.com.

  Under De Nordiske Jakt- og Fiskedager på Norsk Skogmuseum på Elverum, vil FlytyingForCharity ha sin egen stand. Her kan alle som vil kjøpe et armbånd og en flue for 100 kroner. Pengene går uavkortet til barneavdelingen ved Elverum sykehus.

  – Jeg startet i utgangspunktet FlytyingForCharity for å samle inn penger til det lokale sykehuset i Elverum. Tanken var å få inn penger slik at barna kunne få besøk av klovner, reise på utflukter, kjøpe nye spillkonsoller og spill eller lignende. Barn er de siste som burde være på sykehus, ikke fordi de ikke kan ha behov for behandling, men rett og slett fordi de er så unge og ikke har startet skikkelig på livet, enda. Lidelsene virker derfor bare urettferdige, sier Strand.

  I løpet av bare et par uker har mange vist interesse for prosjektet, og sponsorer har ifølge initiativtakeren selv donert generøse gaver i form av fluebindematerialer og utstyr. Norsk Skogmuseum har også åpnet dørene slik at det hele kan gjennomføres.

  – Venner og ukjente binder fluer og sender de inn, ikke bare i Norge, men fra hele verden. Det hele er faktisk ganske rørende, sier Strand.

  Dersom du ikke har mulighet til å besøke messen i helgen, kan du likevel gi et bidrag til den gode saken. I Norge gjøres dette via VIPPS til 41216565 (merkes FTFC). Internasjonalt betaler du via PayPal til [email protected] (merkes FTFC).

  Du kan lese mer om prosjektet her (engelsk). Ellers er altså Elverum stedet å være fra og med torsdag til søndag. Hvis du da ikke tar turen til Langesund og Raymarine Langesund Fiskefestival 2016. Hooked er representert begge steder. Håper vi ser deg på vår vei.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles