Fluebinding for Barnekreftforeningen – hjelp Patrick i kampen mot kreftenDel dette:

Da nevøen til Ronny Hermansen fikk påvist krefttypen osteosarkom, ville onkel gjøre det han kunne for å hjelpe. Slik oppstod innsamlingsaksjonen Goldenchild.

Av: Endre Hopland

Patrick, som nå er 12 år gammel, fikk kreftdiagnosen sommeren 2016. Osteosarkom er en sjelden kreftform som vanligvis rammer barn og unge, og angriper knokler og bein. Patrick gikk gjennom en hard cellegiftkur høsten 2016, og skulle etter planen fjerne svulsten kirurgisk. Dette gikk ikke. I stedet måtte han amputere beinet, og går nå med protese.– Jeg ville gjøre noe for Patrick, og det endte med at jeg designet en lakseflue inspirert av symbolet for kampen mot barnekreft, gullsløyfen. Fluen fikk navnet The Golden Child, og tanken var egentlig å selge den og gi pengene til Barnekreftforeningen. Men så snappet folk opp ting, og ballen begynte å rulle, så det endte opp med at jeg startet en innsamlingsaksjon i samarbeid med Barnekreftforeningen for å skaffe midler til forskning på barnekreft. Norge er faktisk dårligst i Norden på dette. Patrick får for eksempel behandling på samme måte som for 25-30 år siden. Så langt har det kostet han det venstre beinet, sier Hermansen til Hooked.

De fleste med interesse for fluebinding i Norge vet godt hvem Ronny Hermansen er, og hva han er i stand til bak en bindestikke. Fluen The Golden Child er da også et mesterverk av en kreasjon. Det er likevel hva den representerer som er vesentlig i denne settingen.

– Det er Barnekreftforeningen som håndterer selve innsamlingen gjennom sin nettside, mens jeg har kjøp domenet goldenchild.no som lenker direkte til innsamlingssiden, og forsøker å få folk til å gå inn hit og gi en liten donasjon til saken. Selve fluen er donert til Barnekreftforeningen, og skal gis til en av bidragsyterne fra kampanjen. Denne trekkes vilkårlig på nyttårsaften, så et bidrag til saken er også et lodd, sier Hermansen til Hooked.

Kreftbehandling handler ofte om prøving og feiling. Alle mennesker er forskjellige, og reagerer ulikt på behandlingen de får. Bare tre-fire personer per million får diagnosen osteosarkom per år, og da settes det lite fokus på forskning.

– Vi trenger å forske mer på hvordan vi skal finne enda mer effektive og presise behandlinger enn det vi har idag, slik at de som rammes blir raskere friske, og med mindre ettereffekter. For å få dette til trengs det ofte et økonomisk løft, og dette løftet må vi gjøre sammen. La oss gi disse barna enda bedre- og enda mer presis hjelp enn det vi klarer i dag, sier han.

Fluen The Golden Child er i skrivende stund vist for mer enn 15 000 fluebindere verden over, og Hermansen håper å sette i gang en internasjonal bevegelse.

– Jeg har publisert bilder av denne fluen og historien bak på en rekke fluebinderforum, og bedt folk om å gjøre det samme i sine hjemland. Lag fluer inspirert av Gullsløyfen, doner den til barnekreftforeningen i sitt land og start en fundraiser. Jeg vet at fiskefamilien har mange rause og omsorgsfulle medlemmer som bidrar der det trengs, og nå trengs det, sier Hermansen til Hooked.

Ønsker du å bidra til saken? Gå til goldenchild.no der du kan donere ditt valgfrie beløp, og hjelpe Patrick og andre i samme situasjon i kampen mot denne helvetes sykdommen. Pass også på å følge innsamlingsaksjonen og Patricks kamp på Facebook-siden Goldenchild.

Del dette:
Prev De norske rekordfiskene: Fullklaff for målrettet idiotprosjekt (Hooked+)
Next Her er kravene som stilles for å kunne delta i størjemerkingsprosjektet

Comments are closed.