More

  Denne torsken er verd 100 000 kroner

  Bård Christensen er akkurat nå den mest fornøyde mannen i hele Oslo. Torsken på 1,46 kilo som han dro opp fra Oslofjorden i ettermiddag, sikret ham nemlig førstepremien i den store fiskekonkurransen under Oslo Internasjonale Fiskefestival.

  Av: Endre Hopland

  I dag går Oslo Internasjonale Fiskefestival av stabelen for aller første gang, i regi av Hooked og Norges Jeger og Fiskelag, og det har vært et yrende messeliv på Rådhusplassen. Fiskeskole, fisketurer på fjorden og mye mer har stått på agendaen siden klokken 10.00 i morges.  Et av de store høydepunktene under festivalen var fiskekonkurransen, som mellom klokken 13.00 og 15.00 i ettermiddag. Hele 1000 ivrige fiskere var påmeldt, og med bare 1,6 kilometer med brygge til rådighet, var det unektelig trangt om plassen. Men folk fikk fisk langs Rådhuskaia og Vippetangen, og det var nerve i konkurransen til siste sekund. I førstepremiepotten lå nemlig 100 000 skattefrie kroner.

  Det var makrellen som dominerte blant de mange fiskerne som var i aksjon disse to timene, men det var en slu rev som tenkte litt annerledes som stakk av med den gjeveste premien.

  Kameratene Bård Christensen og Simen Sjølie har fisket sammen siden 1998, og hadde på forhånd bestemt seg for at dersom en av dem fikk den største fisken under dagens konkurranse, skulle premiepengene fordeles 60/40 i favør fangstmannen. Taktikken var også enkel nok, nemlig å fiske på bunnen etter torsk.

  Det ble ikke voldsom fangst på de to, men en torsk på 1,46 kilo falt for den vesle svenskepilken Christensen serverte. Kameratene hadde ikke helt troen på at dette var godt nok, men der tok de feil. Det var nemlig ingen av de andre 998 fiskerne som fikk større fisk i løpet av den to timer lange konkurransen, og dermed var det bare å slippe jubelen løs.

  – Det er helt fantastisk! Utrolig herlig! Vi gikk jo inn i konkurransen med et håp om å vinne, men det er klart vi visste det kom til å bli vanskelig med så mange fiskere til stedet, sier Christensen til Hooked.

  Les også: Oslo Internasjonale Fiskefestival er i gang

  Det var Oslo-ordfører Fabian Stang som stod for den offisielle premieutdelingen fra scenen på Rådhusplassen, og hadde ikke ørene stått i veien, hadde nok smilet til Christensen knytt seg i nakken da han entret podiet.

  – Jeg er arbeidsledig for øyeblikket, så pengene kommer også godt med, sier han til Hooked etter å ha mottatt den digre sjekken fra Oslo-ordføreren.

  Kompis Sjølie er minst like glad. Aksjeposten hans på 40 prosent viste seg nemlig å bli en strålende investering.

  – Jeg føler jo at jeg har vunnet jeg også, selv om jeg bare håvet fisken, sier han til Hooked.

  Å fiske med pilk på bunnen var altså taktikken fra starten av, og denne var utelukkende basert på at her kan det komme torsk forbi. Disse er nemlig vanligvis større og tyngre enn makrell.

  – Taktikken fungerte jo som bare det, så vi er veldig fornøyd med dagen, gliser de to kameratene.

  Dagens nest største fisk ble for øvrig en makrell på 1,25 kilo. Denne er verd tre måneder med gratis leasing av en Subaru Forester-fiskebil.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles