More

  Deltakerrekord på Lygnin

  Hele 119 isfiskere er akkurat nå i aksjon på isen på Lygninfjorden, der NM i sjøisfiske går av stabelen. Dette er deltakerrekord med god margin for det ferske, men nå årlige arrangementet. NKML-general Irvin Kilde i arrangementskomiteen er fornøyd.

  – Vi har 119 deltakere i alle klasser på isen nå, inkludert 30 påmeldte lag (en- og tomanns, red. anm). Stemningen er strålende, sier Irvin Kilde til Hooked.

  Les også: Testfiske på Lygnin

  I fjor var det full storm under NM i sjøisfiske. Det var meldt storm i dag også, men som vi alle vet har Yr tatt feil før.

  – Vi har en liten bris her, men ikke mer enn det. I tillegg har vi sol, kan Kilde fortelle.

  Siden konkurransen ennå pågår, vil ikke arrangementskomiteen røpe for mange detaljer rundt fangstene som allerede har havnet på isen.

  – Det jeg kan si er at det er tatt 16 piggskater så langt i dag. Alle er merket og sluppet tilbake igjen. Ellers er det tatt ganske stor lysing, noe som er veldig kult her inne, sier Kilde til Hooked.

  NKML - Irvin Kilde med Kloskate - Foto Vegard Seljestokken
  Irvin Kilde i arrangementskomiteen melder om strålende stemning på isen på Lygnin. (Arkivfoto: Vegar Seljestokken)

  Det kan virke som det er litt lite byttefisk i Lygninfjorden akkurat nå. Det er i alle fall mange som sliter med å få tak i ferskt agn. Heldigvis stiller arrangørene med plenty av frossen agnfisk, slik at ingen går agnløse.

  Hooked-eier Bernt Nor er en av de mange som befinner seg på isen i Nord-Trøndelag akkurat nå. Han melder at humøret er på topp, men at de svære skatene lar vente på seg.

  Les også: Isfiskeskolen – skatefiske

  – Det går mest i hvitting og knurr, men vi har trua og koser oss, sier Nor til Hooked.

  Roger Nilsen, en av mange som har tatt turen fra Østlandet, melder om en liten gjentagelse fra fjoråret. Da dro han opp en lange på 12,34 kilo under testfiske dagen før dagen.

  – Det har blitt lange i dag også, men ikke akkurat like stor, sier Nilsen til Hooked.

  Vi ønsker alle deltakerne lykke til videre i konkurransen, og kommer tilbake med mer fra NM i sjøisfiske på Lygnin i løpet av kvelden. 

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles