More

  Her bader Hanne (29) med den svære spisskaten

  Målet var å slå en 20 år gammel allroundpers, men at det skulle skje på så spektakulært vis hadde Hanne Mercedes Florø-Larsen aldri drømt om.

  Av: Endre Hopland 

  De fleste Hooked-følgere har sikkert fått med seg at brødrene John Olav og Bjørn Florø-Larsen er noe over gjennomsnittet interessert i fisking, og at de også får latterlig mye bra fisk. Men det finnes også en lillesøster i søskenflokken, Hanne Mercedes, og hun er ikke noe fjols med fiskestangen, hun heller. I helgen var hun på fisketur med storebror Bjørn i Trondheimsfjorden, og målet var å få en større fisk enn den 13 kilo tunge torsken hun fikk utenfor Stavanger for 20 år siden. Det klarte hun, og det var ikke noen hvilken som helst fisk som fikk æren av å innta plassen på toppen av pallen. Eller hva sier du til en spisskate på hele 13,5 kilo?  Allerede etter oppvarmingen var 29-åringen godt fornøyd. Da pumpet hun nemlig opp en lange på elleve kilo fra Trondheimsfjordens mørke dyp. Dette er for all del en flott fisk, men den blekner sammenlignet med kjempen som tok agnet hennes litt senere på dagen. Å pumpe en spisskate på 13,5 opp fra 300 meters dyp er litt av en jobb, men gangsperr og vanblemmer til tross, fisken kom til slutt til overflaten der Brother Bear landet fisken rutinert.

  I god Florø-Larsen-stil ble det selvsagt både bading med- og release av fisken etter fotografering. Heldigvis for den meget fornøyde fangstkvinnen viste Trondheimsfjorden seg fra sin fineste side, med havblikk sol og fin overflatetemperatur. Vi gratulerer med strålende fangst!

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles