More

  Fantastisk fiske under NTC: Åtte nordmenn landet 40 laks på en helg

  Forrige helg ble Nordic Trolling Camp (NTC) arrangert på Bornholm, og de åtte nordmennene som deltok opplevde et fiske av en annen verden.

  Av: Frank Ronny Johansen, A-Team Trolling

  Åtte nordmenn møtte onsdag 21. mars opp på Hotel Verona på Bornholm for å delta på Nordic Trolling Camp, og allerede dagen etter var vi på jakt etter Østersjøens sølv. Bølgene var høye, opp mot to meter, da vi startet. Det tok ikke lange stunden før det var firehugg i Andreas Ander sin båt, hvorav en ble landet.

  I Per Sjøstrøm sin båt begynte det å skje litt utover dagen, og tre lakser ble med hjem da dagen var omme. Vi avsluttet i tretiden på grunn av litt sjøsyke, og reiste tilbake til hotellet. Vi hadde rundt ti kontakter totalt den dagen, hvorav fem ble landet. Simen Holler og Ivar Thygesen satte også personlige rekorder med sine lakser på 10,3 og 9,5 kilo.

  Fredag var det tidlig frokost og avreise klokken 07.00. Det var helt vindstille og havblikk, og vi reiste tilbake til der vi hadde fisket dagen før. Det tok ikke lange stunden før det begynte å bite i begge båtene. Det kom hugg på hugg gjennom hele dagen, og nye rekorder ble satt. John Stenersen satte ny personlig rekord med sin laks på 14,4 kilo i Per sin båt. Totalt hadde vi 20-25 kontakter til sammen på begge båtene, og 15 lakser ble landet. Ivar økte også sin rekord til 11,5 kilo. Flere lakser ble gjenutsatt ved skutesida.

  Lørdag morgen klokken 07.00 satte vi av gårde for siste fiskedag. Like flott vær som på fredag, samt nesten skyfritt og strålende sol. Og det var action fra morgen til kveld. Første hugg kom i Andreas sin båt, og ikke lenge etter var det i gang i Per sin båt med et dobbelthugg. Der gikk laksene i hverandre samt en tredje stang, og det kom opp en floke med tjerv. Da var det frem med saks og klippe sena. Sena ble så skjøtet over på en tredje stang og fighten fortsatte. Den andre laksen ble dratt inn for hånd og veide 8,5 kilo.

  Kjell Are fortsatte sin fight med den første laksen, og da det gjenstod 30 meter til laksen innså vi at snella vi hadde skjøtet laksen over på var full. Så da var det bare å klippe sena på nytt og skjøte den over på en tredje stang. Kjell Are fortsatte sin fight og laksen ble til slutt landet og veid til 12 kilo.

  I Per sin båt hadde vi rundt 10-12 kontakter denne dagen og landet 6 lakser fra 5-12 kilo. I båten til Andreas opplevde de enda bedre fiske. De hadde over 20 kontakter og landet 13 lakser fra 5-13 kilo. Oddleif Tornes og Tom Stenersen satte nye rekorder med sine lakser på 13 og 9,5 kilo i Andreas sin båt, g Ivar Thygesen satte ny rekord med sin laks på 11,5 kilo i Per sin båt. Flere av laksene ble satt ut igjen enten ved skutesida, eller etter ett kjapt bilde.

  Kort oppsummert hadde vi ca. 60 kontakter og ca. 40 laks landet. Med hjem ble ca. halvparten av laksene. Gutta som deltok på NTC var i strålende humør, og flere har allerede bestemt seg for å ta turen tilbake neste år. Nå er det bare å lade batteriene til årets Trolling Master Bornholm.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles