Åpner Altaelva for ungdommenDel dette:

Er du mellom 15 og 18 år gammel, har du en unik mulighet til å fiske laks i den verdensberømte Altaelva til sommeren. Sjansen er også stor for at du blir en bedre laksefisker i samme slengen.

Av: Endre Hopland

Camp Villaks er navnet på det nye tilbudet i Altaelva, og det er Alta Laksefiskeri Interessentskap og Alta Jeger- og Fiskelag som står som arrangører. Lignende laksecamper for ungdom har tidligere blitt arrangert i flere kjente lakseelver, blant annet i Lærdal, men nå får altså et knippe heldige ungdommer oppleve selve dronningen av alle elver.– Den verdenskjente Altaelva er ikke alle forunt å fiske i, men i år arrangeres Camp Villaks, slik at ungdom kan få prøve fiskelykken etter storlaksen, melder Norske Lakseelver på sine egne nettsider.

På campen, som går fra 17. til 19. juni, vil deltakerne også lære ulike fisketeknikker som sluk- og fluefiske. Det blir også båttur oppover elven, og mye lærdom om villaksen i Altaelva. Og så skal det selvsagt fiskes mye.

– Mange dyktige insturktører vil assistere ungdommene underveis. I tillegg vil Altaelva sine egne lakseambassadører, Tone og Johanne, dele sine gode fisketips, melder Norske Lakseelver.

Dersom du har eget fiskeutstyr kan du gjerne ta dette med deg, men arrangørene stiller også med en del flue- og slukstenger til utlåns. Campen passer ellers for alle, uansett ferdighetsnivå.

– Vi sover ute i telt eller lavvo, og lager mat sammen på bål. Forhåpentligvis får vi fersk fisk som kan grilles til kvelds, skriver organisasjonen.

Alle som er mellom 15 og 18 år (født 1998-2001) og har lyst til å delta, står fritt til å sende inn en søknad med navn, bosted, interesser og litt infomrasjon om seg selv. Dette skal være et lavterskeltilbud for ungdom som ønsker å lære mer om fiske i elv. Påmeldingsfristen er satt til 1. mai, og interesserte bes sende søknad til [email protected].

Deltakeravgiften er satt til 300 kroner per hode, og oppmøtested er Alta Laksefiskeri Interessentskap sine kontorer i Øvre Alta. Deltakere som kommer med fly kan hentes på flyplassen.

Del dette:
Prev Havfiskedronningen i vest
Next Han har jobben alle fiskere har lyst på (Hooked+)

Comments are closed.