More

  Åpen testdag for supre fiskebåter

  Lørdag 30. april inviterer Trutta Sportsfiskeforening til åpen testdag av fiskebåter hos Langesund Motorbåtforening i Stoa i Langesund. Her vil noen fantastiske doninger være klare til å få nettopp deg bak spakene.

  Av: Endre Hopland

  Båtene som ligger klar til testing denne lørdagen er en 6500C fra Aluventure Boats og en Karnic 2452 Sundeck fra Brevikstrand Båt. I tillegg stiller Husviken med to Mazury-båter av typen PH 610 og 670. Dessverre får ikke leverandøren tak i motorer til de to siste båtene i tide, så disse vil bare være på utstilling.

  – Det vil altså være mulig å få prøvekjøre disse båtene helt gratis, og en vil også treffe leverandørene av båtene. Vi i arrangørklubben stiller også med de to sponsede båtene våre, med elektronikk fra Garmin og Raymarine, sier Roger Nilsen i Trutta Sportsfiskeforening til Hooked.

  Det er verd å merke seg at de to nevnte Trutta-båtene ikke akkurat er standard skjærgårdsjeeper, men spesialbygde superbåter med meget avansert og omfattende teknologi om bord. Denne kan du selv få ta og føle på i Langesund neste lørdag.

  Trutta Sportsfiskeforening ble stiftet i 1997, og samlet en kameratgjeng i Langesund som drev med artsfiske. De fleste av medlemmene var deltagere i den tradisjonsrike artskonkurransen i Langesund hver høst, Langesund fiskefestival. Gjengen i Trutta har drevet pionerarbeid innen arts- og ikke minst konkurransefiske fra småbåter i snart 20 år, og sitter på mengder av kompetanse innen temaet.

  – Enkelte av  medlemmene har også vært ettertraktede foredragsholdere, og for noen år siden testet de også flere båter for Vi Menn. Den gang var det råflotte båter fra andre siden av dammen, båter som Boston Waaler Outrage 320, Boston Whaler Concuest 23,5, Concuest 27, Sea Pro 20, Karnic 2250 og Bayliner 22, som fikk kjørt seg med Bamblegass, forteller Nilsen.

  For de som skulle være i tvil om hva Bamblegass er for noe, så er det altså flat pedal. Uansett forhold. I Langesund opereres det i utgangspunktet bare med to hastigheter når det kommer til båter, nemlig fri og full gass. Når folk neste helg skal få teste båter i området, gjøres det likevel et unntak. Denne helgen skal alle som vil få kjøre båt, i sitt eget tempo.

  Utstillingsbåtene som vil være tilgjengelige i Stoa er spesialtilpasset fiske i norske fjorder, og de faller også innunder kategorien lavkostbåter. Mer om arrangementet finner du her, og arrangørene i Trutta håper så mange som mulig tar turen denne lørdagen.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles