869 kilometer med strand genererte 377 tonn avfallDel dette:

Strandrydderapporten for 2016 er nå offentliggjort, og det er ikke småtterier de tusenvis av frivillige ryddemannskapene har plukket opp langs strendene våre.

Av: Endre Hopland– For sjette år på rad har tusenvis av frivillige over hele Norge gjort en formidabel innsats for miljøet gjennom rydding av strender og havbunn, både langs kysten og i innlandet. 2016 er nok et rekordår for strandrydding her til lands, og vi gratulerer Norges frivillige ryddere og takker for innsatsen, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

I 2016 har frivillige gjennomført hele 1364 ryddeaksjoner i Norge, og ryddet tilsammen 869 kilometer med strandlinje. Dette har resultert i utrolige 377 tonn marint avfall. Avfallet kommer fra mange hold, men at vi alle har et felles ansvar for å prøve å gjøre noe med problemet, bør være i bakhodet på alle som ferdes i naturen, og da spesielt langs kysten. Ta derfor med deg alt avfallet ditt når du er ute på tur. Det bør ikke være noen heksekunst å få til.

– Antallet ryddeaksjoner har økt med hele 60 prosent sammenliknet med fjoråret, og antallet meter med ryddet strand har økt med 43 prosent. Vi har også samlet inn 50 prosent mer avfall enn i 2015, sier Guldbransen.

Uidentifiserbare plastbiter topper fortsatt funnlisten. Andre gjengangere på topp ti-listen er tau, drikkeflasker, isopor, korker, bomullspinner, pakkebånd og strips.

– Personlig forbruk og fiskeri- og havbruksnæringen, inkludert fritidsfiske, antas å være hovedkildene til avfallet våre frivillige samler inn, men også sanitæravfall og bygg-, anlegg- og industrivirksomhet er betydelige kilder, sier Guldbransen.

Du kan lese hele Strandrydderapporten for 2016 her:

Del dette:
Prev Laksefiske med lykt og håv (Hooked+)
Next Nå kan du gjøre utstyrskuppene

Comments are closed.