More

  Shallow-riggen sparer deg for mye gummi

  Jeg skal ikke si det med 100 prosent sikkerhet, men erfaringen min tilsier at når man skrur inn og ut jigghoder, så vil gummien til slutt bli utslitt, og man får ikke jigghodet til å sitte.

  Av: Erik Walmann, Pikewallis

  På sikt kan denne slitasjoen resultere i at du rett og slett mister shaden, og sitter igjen med en stinger og et jigghode. Klart det å skru inn og ut gjør skade i gummien, men det finnes løsninger, og det er å bruke en shallow-rigg.  De fleste merker har nå ferdig shallow-rigger, og darts er en av disse. De kommer med en stiff-rigg i løpet av våren. Nå er ikke denne stiff hele veien, da den har et ledd ved fremre krok, In-rigg med spike, som ser ut til å funke veldig bra.

  Det er klart at når man bruker shallow-rigg så må man jo i tillegg ha vekter, og der har Darts og flere med de plenty av. Dette er vekter man på en enkel måte fester i nesehullet på shallow-riggen. Ved å bruke dette systemet slipper man å skru inn en ny skalle. Man henger bare på ønsket vekt, og så er man ready to go.

  Jeg vet det finnes flere pæresøkker som er enda tyngere en Darts sine, Fladen tror jeg har ned til 30 gram, men har man 5, 10 og 14 gram, så kommer man langt.

  I videoen under bruker jeg det samme prinsippet som er beskrevet i teksten over:
  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles