More

  Shallow-riggen sparer deg for mye gummi

  Jeg skal ikke si det med 100 prosent sikkerhet, men erfaringen min tilsier at når man skrur inn og ut jigghoder, så vil gummien til slutt bli utslitt, og man får ikke jigghodet til å sitte.

  Av: Erik Walmann, Pikewallis

  På sikt kan denne slitasjoen resultere i at du rett og slett mister shaden, og sitter igjen med en stinger og et jigghode. Klart det å skru inn og ut gjør skade i gummien, men det finnes løsninger, og det er å bruke en shallow-rigg.

  De fleste merker har nå ferdig shallow-rigger, og darts er en av disse. De kommer med en stiff-rigg i løpet av våren. Nå er ikke denne stiff hele veien, da den har et ledd ved fremre krok, In-rigg med spike, som ser ut til å funke veldig bra.

  Det er klart at når man bruker shallow-rigg så må man jo i tillegg ha vekter, og der har Darts og flere med de plenty av. Dette er vekter man på en enkel måte fester i nesehullet på shallow-riggen. Ved å bruke dette systemet slipper man å skru inn en ny skalle. Man henger bare på ønsket vekt, og så er man ready to go.

  Jeg vet det finnes flere pæresøkker som er enda tyngere en Darts sine, Fladen tror jeg har ned til 30 gram, men har man 5, 10 og 14 gram, så kommer man langt.

  I videoen under bruker jeg det samme prinsippet som er beskrevet i teksten over:
  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles