Hivjubakka er både et sted, en idé, en livsbøye og en drøm. For mange ungdommer er det et vendepunkt, et sted for mestring, oppnåelse og få troen på seg selv igjen.

Av: Bernt Nor

For Henning Olsen, ildsjelen bak Hivjubakka, er det en livslang drøm som etter over 10 år med kalde skuldre , byråkrati og neglisjering og et utall timer med hardt arbeid, en drøm som begynner å få form og fotfeste.

Til Hivjubakka kommer det ungdom og sjeler som trenger et pust i bakken, et møte med medmennesker og naturen. Et samlingssted bort fra rus og systemer som stanser ut like individer. For de som ikke passer inn eller faller av hurtigtoget vi kaller norsk skolevesen.

Henning Olsen ble høsten 2017 hedret som «Årets ildsjel» av Apotek 1 for sitt arbeid med ungdommer med rus- og mestringsproblemer. Og i våre øyne her i Hooked er det ikke akkurat for tidlig.

Vi i Hooked går med et brennende ønske om å bidra – og ukentlig renner det inn forespørsler fra nord til sør om sponsorater og støtte til ulike prosjekter. Vi setter så pris på det! Samtidig er det vondt å ikke kunne bidra så sterkt som vi ønsker til alle de flotte prosjektene som er der ute. Det har rett og slett med ressurser å gjøre. Og i mange år har vi følt at dette er har noe vi veldig gjerne vil gjøre.

Nå har vi endelig fått anledning, rom og mulighet til å gjøre noe slikt. Jeg (Bernt) har kjent Henning i en fem-seks år, og vagt kjent til Hivjubakka. Henning har vært frempå og invitert oss opp flere ganger for å bli bedre kjent med stedet og prosjektet. Dessverre har jeg ikke funnet ledig tid i kalenderen. Men det blir det nå endelig en forandring på!

En del av medlemskontigenten går til veldedighet

Og det er takket være DEG kjære Hooked+ medlem. Nå setter vi av en del fra medlemskontigenten som vil utelukkende gå til å støtte slikt veldedig arbeid. I 2018 vil Hooked+ nå gå inn å støtte Hivjubakka på flere måter. Noe penger, nødvendig fiske- og jaktutstyr til aktivitetene og turene og vårt store nettverk som kan bidra som døråpner for enda flere støttespillere. Hennig og vi skal sette oss ned på nyåret og ta en prat om hva og hvordan for å kunne yte mest mulig.

Vi i Hooked+ skal bidra så godt vi bare kan. For det både trenger og fortjener Hivjubakka. Det fortjener ungdommen som er så heldige å være der, og alle de som står i kø for å komme dit.

I 2018 vil du som medlem bli bedre kjent med Hivjubakka, Henning og noen av ungdommene igjennom Hooked. Vi gleder oss til å være med å fortelle deres historie.

Takk til Henning og takk til deg kjære Hooked+medlem som er med å gjøre dette mulig.