Enslaved-trommis og fisketurbo Cato Bekkevold lærer deg å fiske laks i Lakseskolen.

Av: Bernt Nor

Laksefiske i Norge er svære greier og bedrives av mange tusen ivrige sjeler fra nord til sør.  Når selveste NRK sendte «Laksen LIVE» for et par år tilbake, var det til stor glede for store deler av befolkningen, som benket seg foran TV-skjermene for å se hvordan lakseåpningen gikk for seg. Faktisk så flere på «Laksen LIVE» enn Melodi Grand Prix dette året, og for noen forståsegpåere kom dette som en skikkelig overraskelse.

Enkeltpersoner, klubber og foreninger lever og ånder for den lokale elva si, eller reiser land og strand rundt for å jakte elvas sølv. Ved siden av havfiske er nettopp laksefiske den mest populære fisketurismen vi har her i landet. Fiskeentusiaster fra inn- og utland fisker i utallige timer, ofte på bekostning av nattesøvn, helse og lommebok, uten at det ser ut til å ha noen nevneverdig negativ effekt på privatlivets fred.

Som en del av Sportsfiskets År, et nasjonalt prosjekt initiert av Norges- Jeger og Fiskerforbund, ønsker vi i Hooked å gjøre det enklere for alle de som sitter på gjerdet og har lyst til å prøve laksefiske i år. Gjennom en kort, egenutviklet web-serie går vi gjennom utstyrsvalg og teknikker for å vise deg alt du trenger å vite for å komme i gang med laksefisket. Sammen med Cato Bekkvold senker vi terskelen for å tre inn i gjengen av folk som er blitt bitt av den berømte ”laksebasillen”.