27-29 april. Losby, Lørenskog

utviklet av

Teaser

Hva vil jeg oppleve?

Velkommen til en sosial helg hvor du vil oppleve masse spennende innen jakt- og skyting! Her får du fantastiske foredrag, inspirerende workshops, sjelesettende skyteshow og praktiske kurs igjennom hele helgen. Vi helsteker dyr og feirer vårens vakreste eventyr med god mat, godt drikke og live-band før DJ'en tar oss inn i de sene nattetimene. Oi det bli show!

Hva vil jeg lære?

Vi har samlet både kjente og ukjente foredragsholdere innen sine felt. Både bredt og smalt. Igjennom deres foredrag, show og historier vil du bli inspirert, rørt og lære utrolige masse! Temaene spenner seg fra det klassiske til det smale og sære. Ønsker du å lære mer om et spesifikt felt? Teste noen nye våpen? Meld deg på én eller flere av de ulike workshop'ene som går igjennom helgen.

Hvem vil jeg treffe?

Her treffer du likesinnende fra nord til sør som alle deler lidenskapen jakt- og skyting. Noen kommer med en venn, andre drar hele vennegjengen på tur men mange kommer også alene. Her treffer du både ferskingen og noen av Norges aller fremste innen sine felt. Sammen skaper vi en flott festival med god stemning, kunnskap og rungende latter. Vel møtt!

Foredragsholdere

Jon Steinar Vangen

Norwegian Outfitters

Jeger- og filmskaper. Jon Steinar driver Norwegian Outfitters og er aktiv med hund året rundt etter både elg og bjørn. Holder under festivalen et spennende videoshow fra både inn- og utland. Inspirerende, lærerikt og underholdende!

Tor Ola Dehli

Storfangst

Jeger, foredragsholder og lokke-ekspert. Tor Ola har holdt hundrevis av lokkekurs, lagd en mengde filmer og hatt opptredner på NRK, TV2, VGTV, en rekke radioprogram. Under Jaktfestivalen skal han holde et 3 timers lokkekurs.

Jo Stenersen

Stenersen Foto

Fotograf og frilansskribent. Jo Stenersen har i en årrekke fanget magiske øyeblikk i igjennom kameralinsen. På festivalen vil han dele sine tips om hvordan du kan ta bedre bilder under dine jakt- og friluftsturer.

Martin Brenne

Jakt24

Jeger- og filmskaper. Martin Brenne jakter mer enn de aller fleste og har stor kunnskap om sine lidenskaper. Under festivalen vil han dele av sin erfaring med jakt med hund etter det klassiske såvel som det litt smale.

Stine Hagtvedt

Jegerstine

Fersk jeger med en stor appetitt på opplevelser! Sammen med NJFF har Stine fartet landet rundt på jakt for å delta, lære og oppleve lokale tradisjoner og metoder. På festivalen forteller hun om sin ferd og om hvordan hun har blitt fullstendig hekta.

Gordon Fjeld

VideoClip

Gordon har lagd en imponerende mengde fiske- og jaktfilmer siden oppstarten i 2003. Alt i fra idealistiske snutter til større produksjoner med NRK og næringsliv. Sist ut er Kobbejakt på Helgelandskysten med Morten Kråbøl.

Atle Brenden

Romerike Zoo-Montasje

Atle Brenden startet i 1996 det som har blitt et av landets ledende firmaer når det gjelder utstopping av vilt fra hele verden.

 Han viser deg en praktisk tilnæring på hvordan du bør ta vare på vilt i felt for videre behandling i sivilisasjonen.

Claus Tornsberg

Instruktør NJFF

I tillegg til å være en meget habil haglskytter er Claus brennende opptatt av barne- og ungdomsarbeid. Igjennom sitt lokallag Enebakk NJFF får han barn og unge ut i skog og mark. Hør hans historier og få et utall tips om det å komme i gang.

Ulrik Myrhaug

Fuglehund

Fuglehund er en livsstil. Men for Ulrik kanskje enda mer! Møt den unge fremadstormende og merriterte hundetreneren på Jaktfestivalen hvor han deler sine tips og erfaringer.
Litt jobb - men mye glede!

Skogn Folkehøyskole

Jakt og fiske som utdanning

Elever og lærere fra Skogn FHS gir oss et innblikk i et fantastisk skoleår, med jakt- fiske og friluft i sentrum i inn- og utland.
Kanskje frister et slikt år deg eller noen du kjenner? Følg drømmen, ikke strømmen!

Kåre Ohrvik

Fangst og feller

Kåre tar oss med tilbake til røttene. Der det hele startet - med feller og fangst. Bli med når han forteller om sine fascinerende nærturer i skogen på jakt etter mink og mår. Kortreist forvaltning, pels og gode naturopplevelser.

Henning Olsen

Hivjubakka - Årets Ildsjel

Hivjubakka er både et sted, en idé, en livsbøye og en drøm. For mange ungdommer er det et vendepunkt. Årets Ildsjel, Henning Olsen, forteller om hvordan Hivjubakka bruker jakt & fiske for å skape mestring for ungdom som faller utenfor.

Skyteshow med Kenneth Aspestrand

Trickshooter, verdensrekordholder og showman

Vi har fått legendariske Kenneth Aspestrand til å holde et forrykende skyteshow her på østlandet. Her blir det kuler og krutt, vannmeloner og underholdning på høyde med det beste utenlandske. Husk støvmaske!

Workshops

Magne Holmbro

Skytekurs

Magne har vunnet 9 NM-gull, 20 sølv og 8 bronse - i tillegg til et ukjent antall mesterskap i sin karriere. Hemmeligheten ligger i fysisk arbeid, mental styrke og lærte ferdigheter - Magne gjør deg bedre til å skyte. Ferdig snakka.

Arild Støen

Ladekurs ABC

Arild har testet et utall våpen, dempere og optikk igjennom sin karriere. Ydmyke Arild kan etter eget utsagn bare litt, men applauderes høyt av mange! Arild lærer deg å lade egne patroner - det både tilfører en dimensjon og skaper mestring.

Lasse Johnsen

Hagleskying

Lasse Johnsen har skutt og instruert hagleskyting i en mannsalder. Som daglig leder av Løvenskioldbanen treffer han tusenvis av mennesker årlig, og coacher en mengde. Han har kanskje en ting eller to å lære bort?

Kåre Ohrvik

Fellefangst og flåing

Foruten det spennende foredraget til Kåre holder han også en egen workshop for deg som er nysgjerrig på fellefangst. Her får du praktisk lærdom og en tonn tips om det praktiske fra feller til flåing.

Andre aktiviteter

Skytekonkurranse

Hagle & riflebanen

Under festivalen avholder vi selvsagt også en skytekonkurranse. Uhøytidelig dog nervepirrende. Men kjenner vi miljøet rett er det noen som kommer til å ta dette veldig seriøst og andre med et smil! Gøy! 🙂 Her vanker utdeling av flotte premier, skryterettigheter, heder og ære.

Gevirbedømming

Johnny Andersen

Har du et gevir eller en skalle du ønsker bedømt? Johnny er trofédommer i NJFF og har lang og solid fartstid i jaktbranjsen. Er autorisert på arter felt i Norge som rådyr, hjort, dåhjort, rein og elg gevirer. I tillegg skaller som rev, grevling, bever, ulv, gaupe, jerv, bjørn, mårhund, bever samt villsvintenner.

Permobjørn / gaupe

Norwegian Outfitters

På festivalen kan du teste hunden din på både permobjørn og permogaupe. Jon Steinar Vangen har med utstyr slik at du skal kunne teste hunden din. Testene er helt ufarlig og passer perfekt for å finne ut om hundene har rovviltinteresse og unghunder som mangler jaktlig erfaring.

Langsholdsskyting

Riflebanen

Lyst til å prøve å skyte på litt avstand? Vi har en mengde baner fra 100-400 meter som med ulike mål, kalibre og ammunisjon gir et spekter av utfordringer. Figurer, gonger, papp, lerduer og knappenåler - La oss se hvem som har evnen og nervene under kontroll!

Prøv våpen og utstyr

Prøv nye rifler, hagler, lyddempere, optikk, kikkerter, avstandsmålere og annet rått utstyr.
Ikke vær redd for å teste dette enten du er sylfersk (som Bernt!) eller en beinhard villmann.
Her finner du noen av markedets beste produkter og hotteste nyheter! 

Begrenset antall billetter

Festivalens størrelse bestemmes naturlig av fasilitetene og størrelsen på skytebane/standplass. For årets festival betyr det ca 300 billetter. Det blir passe stort, godt trykk og kvalitet for hver enkelt deltager. Men det betyr også at dette er en happening du ikke bør vente med å booke om du er en smule interessert - da risikerer du at det blir utsolgt. Dette er altså ikke en tradisjonell messe med ubegrenset plass og du ser på været uken før. Dette blir en slik begivenhet du skulle ønske du var på den legendariske første gangen! - Sjåast på Losby /Hilsen Festivalcrewet

Program - Under utvikling

Vi arbeider hardt med programmet for både foredrag og workshops. Det du ser i oversikten under er booket til festivalen, men tidspunktene kan endres noe. Vi legger til mer utover vinteren og våren.

Workshops er mindre arbeidsgrupper, fra 5-20 personer, som er praktiske i natur. Her vil du lære masse og ha muligheten til å dykke dypere ned i materien enn i et større foredrag. Derfor booker man seg inn i en workshop igjennom nettbutikken og betaler en liten sum (kr 100-200) til kursholder og som et insentiv til å dukke opp. Eventuelle restplasser på workshop'ene legges ut under festivalen under drop-in prinsippet.

VIKTIG! Workshop'ene blir lagt ut i nettbutikken litt senere, når innholdet i disse er mer definert. Alle festivaldeltagere vil få varsling på e-post i forkant av dette.

Fredag 27 - Dag 1

Program

14.00 – 20.00
Ankomst og registrering

16:00 –
Vi fyrer grillen med fristende deilig dryppende mat

19.00 – Baren åpner

Foredrag

17.00 – 18.00
Foredrag – Fersk jeger med stor appetitt -Stine “Jegerstine” Hagtvedt

18.00 – 19.00
Foredrag Martin Brenne

19.00 – 20.00
Videoshow – Bjørnejakt med hund, Jon Steinar Vangen

Workshops & aktiviteter

16.00 – 17.00
Workshop – Hagleskyting med Lasse Johnsen

[AKTIVITETER]

15.00 – 20.00
Prøv ulike rifler, hagler, dempere, optikk og tilbehør

Skytekonkurranse

Lørdag 28 - Dag 2

Program

09.00 – 10.00
Ankomst og registrering

12:00 – 15.00
Lunsj. Vi fyrer grillen med fristende deilig dryppende mat

[EGEN BILLETT FOR MIDDAG & AFTERSHOOT / DJ]

19.30 – 22.30
Middag & Aftershoot

Vi setter tenna i helstekt mat som har grillet, sydet og spredt siklefremkallende aroma hele lørdagen. Så tar bandet over scenen og spiller fengende coverlåter og skaper rockefot. Rett og slett nydelig mat og god stemning!

22.30 –
DJ tar over spakene

Foredrag

10.00 – 11.00
Foredrag – Fra vilt til trofé – Viltbehandling i felt med Atle Brenden

11.00 – 14.00
Lokkekurs med Tor Ola Dehli

14.00 – 14.30
Skyteshow med Kenneth Aspestrand

14.30 – 15.30
Foredrag – Jakt og friluftsliv som utdanning – Skogn Folkehøyskole

15.30 – 16.30
Foredrag – Fellefangst – Fasinerende nært og naturlig – Kåre Ohrvik

16.30 – 17:30
Foredrag – Hivjubakka – Mestring og gnist for ungdommer som faller utenfor. Henning Olsen

18.30 – 19.30
Foredrag – Ta bedre bilder – Jo Stenersen

 

Workshops & aktiviteter

Workshop – Skytekurs Magne Holmbro

Workshop – Ladekurs med Arild Støen

Workshop – Rifleskyting (Mer info kommer)

Workshop – Flåkurs (mår/mink/rev) med Kåre Ohrvik

[AKTIVTETER]

Prøv ulike rifler, dempere, optikk og tilbehør

Gevirbedømming

Skytekonkurranse

 

Søndag 29 - Dag 3

Program

12.00 –
Vi fyrer grillen med fristende deilig dryppende mat

13.00 – Premieutdelinger. Kåring av Festivalskytteren og annet snadder.

14.00 – Avslutning & hjemreise

Foredrag

10.00 – 11.00
Filmforedrag – Kobbejakt på kysten & Åtejakt etter rev med Gordon Fjeld

11.00 – 12.00
Foredrag – Bestått jegerprøven, hva nå?! Claus Tornberg – NJFF

12.00 – 13.00
Foredrag – Litt jobb mye glede – Jakt med fuglehund med Ulrik Myrhaug

Middag & Aftershoot

Ingen festival uten mat og moro! - Få hele Festivalopplevelsen med helstekt middag som oser godlukt hele lørdagen før baren åpner litt utpå kveldinga. Det blir LIVE band, trubadur og DJ som skaper rockefot og god stemning. Lørdagen igjennom vil det ose, lukte, syde, knitre og spres aromatiske herligheter fra grillen. Det er lov å sikle. Husk serviett!

Billetter

Festivalpass
Fredag-søndag

kr990
Gir deg tilgang til festivalen fredag, lørdag frem til baren åpner og hele søndag. Du kan se alle foredragene du makter, inkludert 3 timers lokkekurs med Tor Ola Dehli, skyteshow og videoshow.
 • Inngang
 • Foredrag
 • Lokkekurs
 • Skyteshow
 • Videoshow

Festivalpass
med middag og aftershoot

kr1390
Ubegrenset festivalpass fredag-søndag inkludert middag på lørdag og Aftershoot. I tillegg til fritt buss-pass mellom festivalen og Triaden. Du får full festivalopplevelse, smekker kropp og herlige minner!
 • Festivalpass
 • Middag lørdag
 • Aftershoot lørdag
 • Buss-pass
Populær!

Festivalpass
middag, aftershoot & genser

kr1690
Full festival med middag og underholdning. Du går ikke glipp av noe! I tillegg sikrer du deg et eksemplar av den aller første festivalgenseren. Limited edition!
 • Festivalpass
 • Middag lørdag
 • Aftershoot lørdag
 • Buss-pass
 • Historisk festivalgenser

Praktisk info

Praktisk info

Hvor & når

Jaktfestivalen arrangeres på Losby 27-29 april 2018.

Vi leier haglebanen til Lørenskog Sportsskyttere på fredag og riflebanen til Lørenskog Skytterlag fredag og lørdag. Disse ligger inntil hverandre ikke langt i fra Losby Gods. Hovedcamp med foredrag, workshops, aftershoot etc blir på holdt på riflebanen og deres lokaler hvor vi også setter opp telt og scene for anledningen.

Avkjøringen til skytebanen er ca 500m før du kommer til Losby Gods. Det er skiltet “Skytebane” inn veien til høyre. Festivalen vil bli tydelig merket.

Overnatting

For overnatting under fast tak er det to hoteller i nærheten. Thon Hotel Triaden 3km (Tel 66 10 97 00) eller  Losby Gods 500m (Tel 67 92 33 00). Beste pris får du ved å booke direkte på nett på Thon Hotell Triaden. Losby Gods har færre rom men ligger nærmere.

Vi undersøker muligheten til å sette av et område for en festivalcamp for telt/lavvo i gangavstand til festivalområdet. Mange foretrekker jo feltseng!

Hvordan kommer jeg dit?

Fra Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL). Kjør E6 sørover mot Oslo. Ta av ved RV 159 med retning Lørenskog og Triaden, følg deretter skilting mot Losby Gods.

Med bil kjører du til Lørenskog og Triaden Senter. Deretter følger du skilting til Losby Gods.

Det går dessverre ikke kollektivtrafikk fra Lørenskog til Losby. Enten må du skaffe egen skyss eller sitte på med bussen vår.

Buss Losby <-> Triaden

Vi setter opp buss som går fra parkeringen ved skytebanen til Thon Hotel Triaden. Tidtabell kommer vi tilbake til når vi har undersøkt behovet blant dere festivaldeltagere, men vi antar at det blir morgen/kveld. Busspass er inkludert i billetten for alle som har middag og Aftershoot. Om du har enkelt festivalpass er du også selvsagt hjertelig velkommen men må betale en liten slant pr tur.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter rett nedenfor Skytebanen, her er det også plass til bobiler for de som ønsker å benytte det.

Mat

Vi har egen grill/kiosk som vil selge grillmat, leskedrikk, gress og annet snadder alle dager. Om du har spesielle allergier eller behov, ta kontakt med oss – så finner vi en løsning. Medbragt mat er ikke lov inne på festivalområdet.

Alkohol

Dette er et lukket arrangement og medbragt alkohol på festivalområdet er ikke lov etter norsk lovgivning. Vi vil servere alkohol (vin, øl, cider, rusbrus) fra egen bar fredag- og lørdag kveld etter stans av skyteaktivitet. Vi har egne vakter under festivalen for å holde ivrige karsk-drikkere i sjakk.

Våpenreglement

Våpenreglement som under enhver skytekonkurranse gjelder. Dette gjelder oppbevaring, transport, håndtering mm. Representanter fra Lørenskog Skytterlag og Lørenskog Sportsskyttere vil være standplass-ledere og har full makt om hva som skjer på skytebanen.
Det er masse våpen til utlån / test tilgjengelig under festivalen, så la dine kjære klenodier ligge hjemme. De skal ikke medbringes av sikkerhetsmessige årsaker.

Vi gleder oss stort til en enestående kul helg – Sjåast!

Kontakt

Bernt Nor

Daglig leder, Hooked AS

Brenner for å få folk ut i naturen.
bernt@hooked.no

Kart

Send this to a friend