More

  Vorn Lynx er kanskje markedets mest praktiske rifle- og haglesekk

  I perioden september 2017 til januar 2018 har Vidar Nysæter testet den norskproduserte jaktsekken Vorn Lynx for småviltjakt, og han legger ikke skjul på at han er imponert.

  Jeg sier med hånden på hjertet at jeg synes jeg er heldig som har fått bruke Vorn Lynx-sekken i disse månedene. Sekken ble tatt i bruk på tredje dag av skogsfugljakta, og har rundt 50 korte og lengre turer på ryggen frem til nå, på både fuglejakt, rådyrjakt, isfiske og fellefangst. Som skogsfugljeger med hund var det veldig behagelig å bare henge fra seg hagla på ryggen, og vite at alt var klart da bikkja tok stand.

  Lynx har tre rom; et lite nettingrom bak, et lite rom oppe og et genialt lite hovedrom man kan utvide med åtte liter ved å åpne to praktiske glidelåser. Ytterstoffet virker meget slitesterkt, det er lyddempende og tåler store mengder nedbør. Sekken har også godt med moller for feste av annet utstyr som drikkeflasker og lignende.

  Vorn Lynx for småviltjakt kommer i to fargealternativer, Realtree camo og Grønn uten camo. På venstre skulder sitter utløseren til QRR-systemet. QRR står for Quick Rifle Release, og dette gjør Vorn Lynx til mer enn bare en sekk. Den er også et praktisk våpenbæresystem.

   

  Riflen eller haglen legges inn fra siden. Dette kan gjøres med sekken hengende på høyre skulder. Våpnet sentreres midt på ryggen, og føles ikke sidetungt. Med litt trening er man klar til å avfyre skudd på under to sekunder om man behøver det.

  Bæresystemet har ellers enkel justering, brede skulderreimer og et bredt hoftebelte. Mollene her er store nok til å plassere åtte stykkk kaliber 12-haglepatroner uten fare for å miste disse. Det hele er festet til en lett aluminiumsramme.

  Sekken gir god lufting til rygg, og sekkens størrelse balanseres godt på hoftebeltet. Som skogsfugljeger er det noen utfordringer, som for eksempel at høyre skulderreim er i tykkeste laget, men det er ikke voldsomme greier.

  Hovedrommet rommer ellers en voksen tiur og en orrhane om sekken er tom, men en påhengbar viltpose burde vært mulig å få kjøpt.

  Plusser: Godt bæresystem, geniale løsninger, QRR.

  Minuser: Ikke links, litt tykk skulderreim, burde hatt påhengbar vilpose.

  Prisen på 2895 kroner er ikke avskrekkende om man er ute etter det som kanskje er markedets mest praktiske rifle- og haglesekk sett under ett. Dette er et godt kjøp.

  – Vidar Nysæter

  PS: Hooked har også testet to andre varianter av Vorn-sekkene. Resultatet blir presentert i egne saker i løpet av de neste ukene.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles