Vi tok tempen på Villmarksbutikkens første jakt-auksjonDel dette:

Markus Taaje og Thomas Roos Aas er to ivrige unge fiskere i Pikewallis-crewet mesteparten av året, men de trives også veldig godt med rifle eller hagle i hendene. Gutta var på plass under Villmarksbutikkens første jakt-auksjon for å lodde stemningen.

Av: Markus Taaje og Thomas Roos Aas

– Vi i Villmarksbutikken inviterer deg til en kveld spekket med jaktnyheter, foredrag, jaktauksjon, trofeoppmåling, eksklusive tilbud og giveaways. En rekke av våre leverandører kommer, og tar med seg flere av sine hotteste nyheter for 2017. Noen nyheter vil kun være presentert på IWA-messen før vi/du får ta og føle på de her hos oss denne dagen.

Slik var ordlyden da Villmarksbutikken på Jessheim inviterte til VIP-våpenmesse torsdag forrige uke. Her var det fete nyheter, lærerike og inspirerende foredrag, trofémåling for de som har felt noen fine trofeer de ville ha målt, tilbud og giveaways. Leverandører som A-tec og Norma stilte opp med masse fett utstyr, som kommer rett fra IWA-messa.

Det første vi møter er trofébedømmingen. Her er det mange flotte trofeer. Mange jegere her som har hatt noen bra opplevelser i høst. Noen av disse er drømmetrofeer for flere av oss, og vi la merke til at det var noen som langet ut med flere flotte sekstaggere fra høstens jakt. Bronse og sølv var det mange av, men gull var det kun noen få som fikk med seg hjem.

Et virkelig vakkert elgtrofé. Her har det vært mye adrenalin og glede vil jeg tro! En ordentlig drømmeokse for mange av oss jegere!Her har vi en liten sak fra IWA-messa. Dette er en Blaser R8 med en A-tec carbon-demper. Den er lagt i en orange camo KKC-stokk, og det er satt en Swarovski Z8i 2-16×50-kikkert på topp. Skikkelig rigg – flott tilbud!

Nyhet fra Blaser! Blaser F16 (nummer fire fra høyre) som er en jakthendig hagle i forhold til Blaser F3, som er mer ei sportinghagle til å bruke på bane. Blaser F16 får man i tre modeller i kaliber 12/76, standard, prestige og luxus. I tillegg kan man velge mellom 71 cm og 76 cm løp.

Dette her er noe virkelig spennende for oss som har halvautomat eller pumpehagle i kaliber 12 med mulighet for å bytte ut choker! Det store demperfirmaet A-tec kommer med demper til hagle! Dette er en demper på 560 gram som bygger på lengden 300 mm. Denne demper hagleskudd med ca. 20 desibel.

Så var det auksjon som sto for tur. Her var det mange dyre varer som skulle ut – våpen av merkene Merkel, Mauser, Blaser og Sauer for å nevne noen. Dette kunne fort bli dyrt for Villmarksbutikken, og kunder kunne få gjort seg noen utrolig gode kjøp – hvilket mange også gjorde!

Det var mange som møtte opp under auksjonen. Mange som var interessert i å by på varer, men også mange som bare ville være med å følge med og kanskje kjenne litt på spenninga. Det var vel rundt 150 stykker som møtte opp denne kvelden.

Kjetil er klar som auksjonarius. Litt smånervøs var han da vi pratet med han. Butikken kunne virkelig gå på noen smeller her i dag. Vi kjører i gang!

Første våpen er en Mauser M04 Africa. Et fantastisk systemvåpen, noe som vil si at man kan bytte løp på børsa. Denne har en veiledende pris på over 40 000 kroner – minsteprisen var satt til skremmende 15.000! Her kan man kjøpe et flott våpen for en billig penge! Ingen var veldig interessert, men det var et par stykker som hadde lyst på ny jaktrifle. Budrunden gikk og endte på 17 000 kroner! Det er virkelig billig!

Neste våpen ut er en Blaser F3. Denne er av modellen Supersporter Grade 4, og er levert i kaliber 12/76. Dette er ei virkelig flott hagle om er best egnet til baneskyting fremfor jakt. Denne har en veiledende pris på hele 84 600 kroner! Minstepris på denne under auksjonen var satt til 45 000. Her kan man virkelig gjøre et kupp for en rimelig penge, hvor rimelig må sees i sammenheng med den veiledende prisen. Denne ble dessverre ikke solgt, og ligger nå ute på Finn.no.

Så var det Sauer 303 som skulle i ilden. Dette er en halvautomat jaktrifle som gikk på auksjonen i kaliber 30-06. 303-en har en veiledende pris på 29 715 kroner, og en minstepris på auksjonen på 15.000! Igjen en god mulighet for og virkelig kunne gjøre seg et skikkelig røverkjøp. Her ble det litt mer spennende – to-tre stykker bød på denne rifla med små bud av gangen. De ga seg på 17 000, og vinneren fikk et fantastisk våpen til en snill pris.

Til slutt var det kveldens store vare som skulle ut. Dette er en Blaser R8 Baronesse-jaktrifle med klasse 8-treverk. Kaliberet denne har er 6.5×55, og løpet er flutet – hvilket betyr at det er lettere av vekt og gir bedre varmeavledning. Dette gjør at ved flere skudd vil man slippe varmedis i siktelinjen. Den har også gull i avtrekkeren og gull i bolthodet.

Denne Blaser R8-en leveres med en Lux-koffert i kalveskinn og «noe attåt». Ny pris, og «villedende» pris på dette smykket av ei jaktrifle, er på over 120 000 kroner! Her slår Villmarksbutikken virkelig på stortromma og setter en minstepris på dette våpenet på 70 000 kroner! Her kan Villmarksbutikken gå på en real smell, og en jeger gå smilende hjem etter å ha gjort et ordentlig scoop og fått seg en perle av ei jaktrifle!

Det er nesten leit, men denne ble ikke solgt. Det var ingen som var interessert i denne perlen denne kvelden, dessverre. Dette er ei virkelig drømmerifle for mange, men dessverre så er jo prisen deretter… Blaser er dyr kvalitet!

Auksjonærius Kjetil var fornøyd, selv om ikke alle våpnene ble solgt. Det var mange folk som møtte opp, og mange fikk kjøpt seg annet jaktutstyr for en billig penge, ikke minst optikk.

Vi korte må ha stol for å se over folkemengden.

Halvor Sveen er en mann som har har vært mye synlig i det siste, spesielt da omkring rovdyrdebatten. Han holdt et foredrag om ulv og bjørn under VIP-messa. Halvor har noen sterke meninger, og det virker som han har dekning for det han prater om. Veldig bra foredrag, hvor han viste bilder og videoer av både bjørn og ulv.

Tusen takk til Villmarksbutikken som stilte med dette opplegget! Det var virkelig vellykket! Det var masse folk både på auksjon og under foredragene. Det var folk fra forskjellige firmaer man fikk prate med, og få masse god informasjon av.

Del dette:
Prev Satser skikkelig på sjøørreten
Next Fiskeparadiset Belize, del 2 – Snorkelfiske etter Bonefish (ja, du leste riktig)

Comments are closed.