More

  Partering av hjortevilt

  Er du som meg? Litt sånn usikker på hva du skal gjøre med felt storvilt? Bli med på partering av hjortevilt i denne lille videoen. Jeg lærte masse og det er jeg sikker på at du kan gjøre og.

  I videoserien Bernt gjør ting han ikke kan, får vi følge den ferske jegeren på sine opp og nedturer mens han utforsker sin nye lidenskap. Ikke lov å le!

  I stedet for å bokstavlig talt lage kjøttdeig av alt tok jeg og ringte Jesper! Som nybakt NM og Nordisk mester i kjøtt kan han ett eller annet om å foredle kjøtt, selv i ung alder. Så her kan du trygt si jeg lærte ett eller annet.

  Se Gerber-produktene hos Widforss.no

  Partering av hjortevilt - Gerber kniv skjærer av kjøtt
  Partering av hjortevilt – Gerber Vital Big game skjærer kjøtt

  Ta deg god tid, du har ikke dårlig tid. De færreste har et stort sterilt storkjøkken, så bruk det du har men vær renslig. Bruk en voksduk i fra Nille som underlag, eller noe annet som er rent. Skill uren fra ren sone, og vask deg og materiellet grundig. Skift blad ved behov, eventuelt slip kniven.

  Anatomien til hjortevilt er i praksis lik enten du ønsker å ;

  Partere rådyr

  Partere elg

  Partere reinsdyr

  Partere hjort

  Ulike deler av dyret

  I neste video viser vi deg stykking / oppdeling av viltet slik at du får mest mulig ut av dyret enten det er stort eller lite.

  Når du har partert et hjortevilt står du igjen med mye god mat. Både steker, grytekjøtt, biffer og kjøttdeig. Ingenting trengs å kastes og alt har i praksis sine bruksområder.

  MatPrat har noen gode plansjer for oppdeling av ulikt vilt og buskap. Ta en runde på Google så finner du de fort.

  En naturopplevelse

  For meg rent personlig er det hele opplevelsen fra skog til bord som har gjort meg ekstatisk på jakt. Mestringen, nærheten til naturen, ærbødigheten av å ta livet av et dyr for å bruke kjøtt og pels. Det gjør meg til et bedre menneske og en større forståelse av historien og hvor vi kommer i fra. Mvh Bernt

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles