Garmin Xero – Bernt ser på ting han ikke kan

Garmin har nettopp lansert Garmin Xero – deres første buesikte og det har revolusjonerende egenskaper.

Jeg ble invitert på bueskyting i Sverige for sjekke ut hva dette dreier seg om. Jeg fotfulgte Marcus Arturen som hadde fått utrolige 2 uker på å lære seg bueskyting 😉 Respekt!

Av Bernt NorNå elsker jeg ting som går på batterier, men enda bedre ting som passer inn i et økosystem som gir meg som bruker en løsning på et problem. Og for jegere og konkurransefolk er avstandsbedømming i roten av alt vi gjør for å utøve jakt og skyting. Garmin har tatt sin erfaring fra golf, navigering, marine og jakt og puttet inn i Garmin Xero. Deres første buesikte og det har blitt en snakkes i buemiljøet fordi det gjør en essensielt ting; løser et felles problem.

Igjen, svenskene er faktisk et hyggelig folkeslag. Omgivelsene på Ulkeröds Gård var flotte, maten mega god, og drikke? – ja det ble både seint og hyggelig 🙂

Annonse

Takk for en utrolig artig tur folkens!

Egenskaper Garmin Xero

Mål, sikt og skyt siktepinnen

Med Xero-buesikter kan du måle avstanden og skyte siktepinnen med minimal bevegelse. Dette er de første digitale, laserbaserte avstandsmålerne og målvisningssystemene som monteres på buen, og som måler den vinkelkompenserte avstanden til målet og viser en LED-siktepinne for skuddet – selv for mellomavstander. LED-siktepinnene justerer lysstyrken automatisk etter forholdene, slik at målet ikke blokkeres av fysiske siktepinner. Med én enkelt knapp kan du måle avstanden i hvileposisjon eller fullt drag¹ for mål fra 1 til 90 m unna eller opptil 270 m unna for reflekterende skytemål. Både Xero A1 og A1i kan tilpasses for konfigurasjoner med én eller flere siktepinner eller for manuelt siktepinnevalg.

Alt-i-ett-design

Xero-buesikter monteres direkte på buen, slik at du får en svært nøyaktig laserbasert avstandsmåler som viser en nøyaktig LED-siktepinne for skuddet. Du trenger ikke å fikle med en separat avstandsmåler eller gjette deg til hvilken siktepinne du skal bruke.

Laserbasert avstandsmåler

Du trenger ikke lenger gjette avstanden mellom siktepinnene. Med Xero A1- og A1i-buesikter får du umiddelbart oppgitt den nøyaktige vinkelkompenserte avstanden til mål opptil 90 meter unna eller opptil 270 m unna for reflekterende skytemål – i hvileposisjon eller fullt drag.

LED-siktepinner

Det fine med å bruke LED-siktepinner er at du tydelig kan se dem over målet – uten at synsfeltet blokkeres av fysiske siktepinner. Xero A1 bruker røde LED-lys, mens du med A1i kan velge mellom røde og grønne.

Lydløs knapputløser

Xero-buesikter krever minimal bevegelse, i hvileposisjon og fullt drag, noe som er veldig nyttig når man må forholde seg i ro. Du fester knappen der det er mest praktisk for grepet ditt, slik at du lydløst kan iverksette avstandsmåling med én finger og finne avstanden og den nøyaktige siktepinnen for skuddet.

Tillpassbare siktepinner

Xero-buesiktet kan tilpasses for konfigurasjoner med én eller flere siktepinner, og hvis du har avstander du foretrekker, kan du angi siktepinnevalg manuelt. Du kan enkelt veksle mellom fast pinnemodus og enkeltpinnemodus.

Laserfunksjon for lokalisering

Bruk Xero A1i sammen med en GPS-enheter fra Garmin (selges separat) til å spore målet eller finne piler, slik at du kan finne ut nøyaktig hvor målet var da pilen ble avfyrt eller målingen gjort. På den måten kan du gå direkte til det bestemte stedet for å begynne letingen.