Christoffer (17) vant historiens første Jegerutfordring

Historiens første Jegerutfordring ble arrangert ved Finnholt denne helgen. 37 kvinner og menn bokstavelig talt ofret blod, svette og tårer for å kjempe om den uhøytidelige, men svulstige tittelen «Norges råeste jeger». Men da noen også fullførte med brekt bein, er kanskje ikke tittelen altfor fjern. Konkurranseinstinktet slo til for fullt for enkelte og det ble en skikkelig artig dag!

Av: Bernt Nor

I solskinn og sommervær kjempet lokale og tilreisende jegere en rekke øvelser, og når alt ble talt opp,  stod Christoffer Enderud Hansen (17) igjen på topp.

Det er Norwegian Outfitters som tidligere i sommer tok initiativet og trommet sammen en happening som skulle vise seg å høste mange lovord fra deltagerne.
Selv om deltagerlisten viser at de fleste bor innen et par timer fra Finnholt var det overraskende mange som hadde tatt turen langveisfra. Det sier litt om både engasjementet til de tilreisende, men også hvilke strenger konseptet faktisk spiller på.

Når Hookeds utskremte medarbeider ankom arrangementet var noen godt i gang med å svette seg igjennom løypa. Den bøy på ulike hindre, dekk-løft, øksekasting, rifle- og hagleskyting, bæring, løping og annet snadder som krevde både fysisk utholdenhet og skyteferdigheter med høy puls.

Jegerutfordringen 2017 viste seg å være en aktivitet som var samlende, sosial og passe seriøs. Tonen var lett, nye venner og bekjentskap ble stiftet og alle jeg snakket med synes dette var utelukkende positivt.
Jon Steinar i Norwegian Outfitters med alle sine frivillige, og de var det mange av, har gjort en flott jobb med å stable på beina noe som kan bli et kult innslag i miljøet i årene fremover.

«Det er viktig å ha noe annet å snakke om og glede seg til, enn kun kuler og krutt « sier Jon Steinar Vangen i Norwegian Outfitters til Hooked, og det har han jaggu rett i. Når lidenskapen blir stor er det veldig lett å falle i teknikk, utstyrs og detaljfella. Man glemmer litt gleden og det enkle. Årsaken til at man begynte med jakt og skyting i utgangspunktet. Sånn sett er en slik «uhøytidelig» konkurranse et perfekt innslag under sommeren.

Det å skape slike arrangement er en kjempejobb, mange timer og sene kvelder blir det. Og i dagene før blir det fint lite søvn opplyste kona Kine Vangen fra scenen under premieutdelingen. Hun stilte selv opp med rigging, matlagning og egentlig alt Jon Steinar ikke rakk. Selv om det betød å stille i harekostyme og dele ut premier for nærmere 60.000 kr

Premiebordet var det fint lite å utsette på. Med hovedsponsorer som Garmin, Swarovski og Unzwa Safaris og lokalt næringsliv så var det store verdien som ble delt ut denne kvelden. Mange glade vinnere, listefyll og funksjonærer har skapt en kul happening.

Resultatliste: Jegerutfordringen 2017 – Resultatliste

Allerede til høsten så er det en svensk versjon som skal i gang, og kanskje blir det en landskamp en gang i fremtiden?

Vi stiller iallefall neste år!