More

  Klart for NM i isfiske på Mjøsa

  Helgen 4.-5. mars står slaget mellom landets beste isfiskere, på landets største innsjø. Er du klar for NM i isfiske?

  Av: Endre Hopland

  Det er jeger- og fiskerforeningene i Mjøsregionen på Opplandssiden som står som arrangør av årets isfiske-NM, og fylkesfiskeveileder i NJFF Oppland, Erik Olstad, forventer at rundt 300 isfiskere fra hele landet inntar Mjøsa denne helgen.

  – For isfiskerne er dette en folkefest, og tittelen som norgesmester henger høyt. Det er lagt opp til et flott norgesmesterskap, med sete på Biri Travbane. Her blir det servering, visning av relevant fiskeutstyr og alt tilhørende. Det er også gode muligheter for rimelig overnatting på Honne Hotell- og Konferansesenter, sier Olstad til Hooked.

  Lørdag 4. mars går NM for lag av stabelen, og det blir bare kåret ett vinnerlag. Et konkurrerende lag består av tre personer, uavhengig av kjønn og alder. Det er likevel åpent for tomannslag, damelag og juniorlag. Oppmøte er på Biri Travbane, rundt tre kilometer nord for Mjøsbrua langs E6.

  Påmeldingen er fra klokken 08.30-10.15, og utgang blir klokken 10.30. Selve fisket foregår mellom 11.00 og 14.00, med en times beregnet inngangstid. Det koster 450 kroner å melde på et tremannslag, 300 kroner å melde på et damelag (to fiskere) og 200 kroner å melde på et juniorlag (to fiskere i alderen 0-19 år).

  Søndag 5. mars skal de individuelle NM-vinnerne kåres, og det er fire trofeer som skal få nye eiere. Det konkurreres i herreklassen, dameklassen, junior gutt og junior jente, og også denne dagen er det oppmøte på Biri Travbane. Påmeldingen skjer mellom klokken 08.30 og 10.15, med utgang klokken 10.30.

  Fisketiden er mellom klokken 11.00 og 14.00, og inngangstiden er en time. Det koster 200 kroner å delta for seniorer og veteraner, 100 kroner for juniorer og 50 kroner for barn.

  Kontaktperson for NM i isfiske 2017 er Erik Olstad. Han kan nås på telefonnummer 95 49 42 51 eller epost olstaderik0@gmail.com. Mer informasjon om  arrangementet finner du her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles