More

  Klart for NM i isfiske på Mjøsa

  Helgen 4.-5. mars står slaget mellom landets beste isfiskere, på landets største innsjø. Er du klar for NM i isfiske?

  Av: Endre Hopland

  Det er jeger- og fiskerforeningene i Mjøsregionen på Opplandssiden som står som arrangør av årets isfiske-NM, og fylkesfiskeveileder i NJFF Oppland, Erik Olstad, forventer at rundt 300 isfiskere fra hele landet inntar Mjøsa denne helgen.  – For isfiskerne er dette en folkefest, og tittelen som norgesmester henger høyt. Det er lagt opp til et flott norgesmesterskap, med sete på Biri Travbane. Her blir det servering, visning av relevant fiskeutstyr og alt tilhørende. Det er også gode muligheter for rimelig overnatting på Honne Hotell- og Konferansesenter, sier Olstad til Hooked.

  Lørdag 4. mars går NM for lag av stabelen, og det blir bare kåret ett vinnerlag. Et konkurrerende lag består av tre personer, uavhengig av kjønn og alder. Det er likevel åpent for tomannslag, damelag og juniorlag. Oppmøte er på Biri Travbane, rundt tre kilometer nord for Mjøsbrua langs E6.

  Påmeldingen er fra klokken 08.30-10.15, og utgang blir klokken 10.30. Selve fisket foregår mellom 11.00 og 14.00, med en times beregnet inngangstid. Det koster 450 kroner å melde på et tremannslag, 300 kroner å melde på et damelag (to fiskere) og 200 kroner å melde på et juniorlag (to fiskere i alderen 0-19 år).

  Søndag 5. mars skal de individuelle NM-vinnerne kåres, og det er fire trofeer som skal få nye eiere. Det konkurreres i herreklassen, dameklassen, junior gutt og junior jente, og også denne dagen er det oppmøte på Biri Travbane. Påmeldingen skjer mellom klokken 08.30 og 10.15, med utgang klokken 10.30.

  Fisketiden er mellom klokken 11.00 og 14.00, og inngangstiden er en time. Det koster 200 kroner å delta for seniorer og veteraner, 100 kroner for juniorer og 50 kroner for barn.

  Kontaktperson for NM i isfiske 2017 er Erik Olstad. Han kan nås på telefonnummer 95 49 42 51 eller epost [email protected]. Mer informasjon om  arrangementet finner du her.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles