More

  – Håpet er å nå alle typer stangfiskere

  Fiske-appen Angling iQ er allerede i bruk blant fiskere i hele 63 forskjellige land. Nå når vannet blir varmere og stadig flere finner frem fiskeutstyret, øker medlemsmassen med 200 personer om dagen.

  Av: Endre Hopland

  Ideen bak Angling iQ oppstod da to islandske fiskeguider og kamerater følte at de trengte et godt loggføringsverktøy for fisket sitt. I stedet for penn og papir, lagde de mobilapplikasjonen som i dag heter Angling iQ.

  – Appen fungerer nokså likt som Facebook og Instagram, bare at alt er skreddersydd for fiskere. Her handler det om å dele bilder og opplevelser, men appen er altså et loggføringsverktøy også, der du kan legge inn fangstopplysninger, vær, vind, vanstand og hva det måtte være. Og du velger selvsagt selv hva du vil publisere og ikke, sier Lars Marius Bjørnstad, som sammen med kjæresten Ellen Marie Larsen (Norwegian Flyfishergirl) er Angling iQ-ambassadører i Norge.

  Appen ble sluppet i oktober 2015, så den er relativt fersk på markedet. Den ble også lansert litt off season for mange fiskere, så perioden vi nå er inne i er veldig spennende for iQ-gjengen.

  – Det er ikke så mye som skjer på sportsfiskefronten på Island i oktober, og i alle fall hva ferskvannsfiske og fluefiske angår, gjelder dette mange andre land, også. Derfor er vi spent på sommermånedene 2016. Vi har passert 17 000 brukere nå, og for tiden laster rundt 200 personer ned appen daglig, sier Bjørnstad til Hooked.

  Begge de to norske iQ-ambassadørene er fluefiskere, men Bjørnstad understreker at appen er for alle typer sportsfiske og sportsfiskere.

  – Vi håper å nå alt som har med sportsfiske med stang å gjøre, og få med oss så mange som mulig. Vi er fremdeles i en oppbyggingsfase, men det begynner å bli en bra base, sier han til Hooked.

  Angling iQ-appen er gratis å laste ned og å bruke. I disse dager lanseres også 2.0-versjonen, som er vesentlig bedre enn førsteutgaven.

  – Det er spennende tider på gang, og det er vanskelig å si hvor stort dette kan bli. Personlig tror jeg appen kan bli veldig stor, for fiske har stor nedslagskraft på tvers av landegrenser. Og så er jo alt gratis. Dersom du noen gang har tatt deg selv i å lure på om det er greit at du poster et fiskebilde på Facebook på fjerde strake dagen, er dette appen for deg, sier Bjørnstad.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles