More

  Ny DVD og bok av den populære serien «Fiskefeber»

  Foto: Trond Andersson / TMM

   

  I forbindelse med slippet av DVD+Boka «A tale of two anglers» tok vi en kjapp prat med Trond Andersson. 

   

  Hei Trond! Hva er bakgrunnen til «A tale of two anglers»?

  Det hele starta med at Hans Petter Sundal (daglig leder i TMM og bl.a. producer for hele «Fiskefeber»-serien på TV2) og jeg var på laksefiske sammen. Vi hadde akkurat avslutta to andre fiskeprogrammer og Hans Petter var på jakt etter flere gode programideer. Det var da tanken om å invitere Chris Yates til Norge dukka opp. Hele den historia står i boka, forteller Trond.

   

  Hvorfor tror du serien ble så populær?

  Det har kanskje noe med sjarmen i det enkle og gjenkjennelige. Chris og jeg trivdes i hverandres selskap allerede fra første stund og ektheten i dette har tydeligvis nådd fram til seerne. Godt fiske i vakker og dramatisk natur er jo heller ingen ulempe i slike program. Ingen av oss er på noen utpregede jålebukker og spesielt Chris er jo en veldig original fyr. Kledd i cord og tweed, enten han fisker eller opptrer i andre sammenhenger. Og han er jo alltid like dedikert til engelsk tradisjon, både i væremåte og alltid med splitcanestenger og centerpin-sneller. Jeg er også fasinert av den engelske sportsfisketradisjonen, for det var jo her det moderne sportsfisket oppsto. Min samling av gamle engelske sportsfiskebøker er et ugjendrivelig bevis på dette. Allikevel foretrekker jeg lettere og mer moderne utstyr.

   

  Hvorfor akkurat disse fire episodene?

  Veldig enkelt. Det er fordi det er disse fire programma som blei laga under tittelen «A tale of two Anglers». Først to program om isfiske. Det første er fra Hallingdal og det andre er fra Tydal og Meråker. Disse to programma blei mest sett av alle 29 «Fiskefeber»-programma, med 411 000 seere ved første visning! De neste to programma er fra Finnmarksvidda og elvene Laggo og Tana. Vi fisker ørret, røye og laks i en fantastisk natur, de fleste stedene med godt resultat. Chris og jeg har også deltatt sammen i andre TV-program, men det er under annen tittel og produksjonsselskap, forteller Trond.

   

  artikkelen fortsetter under bildet

  Foto: TMM Produksjon / Trond Andersson

   

  Hvem passer denne utgivelsen for?

  Til alle som synes at sportsfiske i et realistisk format på hjemmebane er spennende. TV-kanalene sender jo nå stort sett bare «ekstremfiske» i en eller annen form. Det er jo ikke slikt fiske flesteparten i Norge driver på med. Jeg tror det gjenkjennelige og troverdige i f.eks. «A tale of two Anglers» kan være like spennende og underholdende.    

   

  Hvordan har programmene blitt tatt i mot i utlandet? 

   Serien ble vist i sin helhet 6 ganger på SKY, og fikk etter hvert meget god sendetid – på det beste sendt rett før «Match of the week»! 

   

  Med dette prosjektet re-lanserer TMM fire episoder på DVD og i tillegg har du skrevet en liten bok?

  TMM merka en stigende etterspørsel etter disse programma. Boka er ment å være en «add-on», som går litt bak programma – litt filmen om filmen i bokform. I tillegg skriver jeg om samtaler og opplevelser Chris og jeg hadde sammen. Også litt fra private turer uten kamera «i nakken».


  Kjøp den her. – HOOKEDs nettbutikk

   

  Annet du har på hjertet?

  I denne sammenhengen vil jeg heller sitere Hans Petter i TMM. Han oppfordrer Hooked.no til å mobilisere sine besøkende til å etterspørre norske fiskeprogram hos de store TV-kanalene.

   

  Kort om Chris og Trond

  Chris Yates skrev i sin faste spalte i «Waterlog – The magazine for the absolute angler» (som han også var med å starte) etter sitt første møte med Trond: «As soon as we shook hands it seemed as if I´d know him all my life – a kind of friendship at first sight, witch began to make sense soon as we sat down with a glass of beer to talk. We were the same age (1947/8) and it seemed we have lived exactly the same life – Trond in Norway and me in England. The more we discussed it, the more spooky it became …»

   

  Både Chris og Trond arbeider daglig med kunstneriske uttrykksformer. Chris mest som forfatter, men også med fotografi. Han har skrevet en rekke bøker om sportsfiske og er idag aktuell med en bok om nattlige naturopplevelser. Store engelske aviser har kåret han til den beste engelske forfatter av sportsfiskelitteratur. Han har deltatt i en rekke TV-program. Hans viktigste TV-program er BBC2-serien «A passion for Angling». Den blei sendt over hele verden (også NRK) og har fortsatt status som noe av det beste som er laget om sportsfiske. Han har tidligere vunnet flere priser for foto til bok- og plateomslag. Han er opprinnelig fra London, men har bodd mange år i sør-England ved sin favorittelv The Hampshire Avon.

   

  Trond er billedkunstner, illustratør, grafisk designer og har skrevet flere bøker om sportsfiske. Bl.a. «Ørretfiske under vulkanene – på loffen i chilensk Patagonia» sammen med Per Erik Borge. Disse to laget også TV-filmene «Der satt´n» og «Der satt´n igjen», produsert av TMM. I 2010 kom boka «Napp i øst og vest» der han og Svein Sæter skriver om å fiske hos hverandre. Trond har også vært med i flere TV-program og DVD-produksjoner om sportsfiske. Som billedkunstner har han hatt en rekke utstillinger, både i Norge og utlandet. Han har mottatt flere priser, både nasjonalt og internasjonalt, for sin plakatkunst. I tillegg har han illustrert en rekke bøker, bl.a. flere eventyrbøker. Trond er fra Notodden, men bor i Ål bare 10 minutter fra sin favorittelv: Holselva.

  Begge har stadig nye prosjekt under arbeid, både som sportsfiskere og kunstnere. 

   

  Lykke til med utgivelsen og god jul Trond!Takk det samme! :)

   
  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles