More

  Vetle har fått tre potensielle norgesrekorder siden påske

  Askim-mannen Vetle Westli (21) er virkelig i støtet om dagen. Natt til mandag fikk han sin tredje, potensielle norgesrekord siden påske(!). Denne gangen var det en svær tunge som falt for agnet hans.

  Av: Endre Hopland 

  Westli var ute og vadet med tungevindu, et redskap som blir stadig mer populært i sportsfiske-Norge, da han kom over et skikkelig flak av en tunge. Til Hooked forteller han at han og kamerat Daniel André Bjørndalen så flere tunger denne nokså varme vårkvelden, men at fiskeskjelven ført meldte seg da fisken som etter alt å dømme blir den nye norgesrekorden åpenbarte seg i vunduet hans.  – Jeg senket ned en krok med en sandmark på, og fisken nølte ikke. Den tok agnet straks det landet foran nesen på den. Daniel var minst like giret som meg på å få opp denne fisken, men vi hadde ikke håv med oss. Derfor måtte fisken vippes opp i vinduet. Heldigvis gikk det bra, sier Westli til Hooked.

  Tungen ble veid til småpene 1750 gram. Dette er et godt spilesøkke tyngre enn den gjeldende norgesrekorden, som for ordens skyld tilhøer den samme Bjørndalen som assisterte Westli når storfangsten skulle landes. Fiskeren vil ikke ut med den eksakte fangstplassen, men røper at det var i Akershus han fisket. Etter et par bilder fikk ellers fisken friheten tilbake, slik at den kan vokse seg enda større.

  Natten var allerede reddet og vel så det for Westli, men enda bedre skulle den bli. Like etter tungefangsten landet nemlig Bjørndalen en flott slettvar, en art Westli på dette tidspunktet manglet. Det skulle ikke var(e) lenge. Under vadeøkten presterte han nemlig å tråkke på et pent eksemplar av den samme arten, men fisken tok ikke skrekken av den grunn. Like etter glefset slettvaren nemlig i seg agnet som ble presentert, og med sine 1560 gram kunne Westli konstatere både ny art og specimen (spesielt stort eksemplar).

  Vetle med slettvar
  Vetle Westli med slettvar på 1560 gram. (Alle foto: Privat)

  Som en ekstra bonus gikk nattens mann rett på en fløyfisk på hjemveien. En liten rekebit ble funnet frem, og etter mye lirking hugg denne også. Dermed kunne Westli notere seg for nok en ny art.

  11171601_922848551080102_772383123_o
  Nattens andre nye art, en fløyfisk.

  – To nye arter og en potensiell norgesrekord på samme tur er utrolig moro. Og så fikk jo Daniel en flott slettvar, også. For en syk kveld, sier den ivrige fiskeren, som understreker at det er mye som kan betegnes som nokså sykt i hans fiskeverden for tiden.

  – De siste ukene har jeg fått tre potensielle norgesrekorder. I tillegg til tungen har jeg fått nipigget stingsild og dvergulke over gjeldende norgesrekord. Alle fiskene blir meldt inn til Villmarkslivs rekordlister, så nå venter jeg i spenning, sier den fornøyde storfiskeren til Hooked.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles