More

  Vellykkede forsøk med nytt lukket oppdrettssystemet

  Dette melder prosjektleder ved Ewos Innovation, Tor André Giskegjerde i en pressemeldning og Kyst.no

  AquaDome er et lukket oppdrettssystem formet som en halvkule. Prototypen er utviklet med en diameter på ti meter. Formen på domen er hensiktsmessig ut fra å få mest mulig volum med minst mulig overflate, samt at formen gir en gunstig oppførsel med tanke på bølger og strøm. Formen gir også et strømningsbilde med optimal fordeling over tverrsnittet. Det er ikke observert problemer med sloshing, som er relative bevegelser av vannet innvendig i forhold til utvendig. Vannet, som pumpes inn i domen, kan tas fra valgfri dybde. Dette gjør at vanntemperatur i domen kan reguleres, og dermed gi optimale vekstforhold for fisken.

  – Vi har dispensasjon fra Mattilsynet til å ha høy tetthet i domen, og vi ønsker å teste ut systemet slik at det rett før slakting vil være mellom 70 og 80 kg/m3. Fisken står mot vannstrømmen i anlegget, og vi kan regulere hastigheten. Fisken ser veldig fin ut, sier driftsleder på Ewos Innovations anlegg, Kjetil Frafjord i en pressemelding.

  Kan lett kontrollere forholdene

  Ewos Innovation rapporterer erfaringer og innspill til endringer i de teknologiske løsningene tilbake til EFAF underveis. På driftsnivå er det derfor et nært samarbeid mellom Ewos Innovation, EFAF og EFAFs underleverandører.

  – For oss er AquaDome et forsøksmiljø hvor vi kan kontrollere forholdene vi gjør forsøk i. Dette er et verdifullt tillegg til forsøkskar på land, sier prosjektleder ved Ewos Innovation, Tor André Giskegjerde i en pressemeldning.

  Kilde: Kyst.no

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles