More

  Tunevannskongen

  Isfiskekonkurransen Tunevannskongen har en lang tradisjon bak seg. Den eldre garden som var ivrige isfiskere på 70-90 tallet husker godt hvor prestisjetungt det var å vinne denne konkurransen. Det var mange gode isfiskere og dertil også fine premier.
  Verdt å nevne var at det var en bil av typen Skoda i premie en gang på 80 tallet, har vi blitt fortalt. Det ble også fortalt at noen ble ferska i å putte kronestykker og blylodd i abborene nettopp for å øke vektene. Mot slutten av 90 tallet ebbet konkurransen ut fordi at ingen tok over ansvaret. Denne konkurransen har hele tiden ligget som en aktivitet hos fiskeravdelingen i Sarpsborg og omegn jeger og fiskerforening. Konkurransen uteble og ble først tatt opp igjen i 2008. Fiskegruppa i foreninga bestemte seg for å ta opp igjen tradisjonen og dette ble suksess fra første stund. Stort sett hvert år har det valfartet mennesker fra nær og fjern for å delta.

  Tunevannet inneholder mye fin og til tider stor abbor. Dette er jo et godt gammelt storabborvann som fort kan gjøre deg til tunevannskongen dersom du treffer stimen.


  Tunevannskongen 2013 ble avholdt den 27 januar med utgangspunkt fra SOJFF lokaler. (Foto: Morten Pettersen)

  Det var påmeldt 144 deltakere denne dagen.


  Deltakere klare til start. (Foto: Morten Pettersen)

  Verdt å nevne er at det ble satt ny rekord i kg denne dagen, iallfall i «nyere tid» siden vi ikke har tilgang til resultater fra tidligere konkurranser. Runar Sperstad fra Acerina halte iland hele 7360g abbor på kun tre timer! Den gamle rekorden lød på 6000 blank, noe som hadde holdt til en lunken fjerdeplass i 2013 konkurransen. Hemmeligheten bak alle kiloene, ifølge Runar Sperstad, var å borre mange hull og fiske kun noen sekunder i hvert hull dersom det ikke nappet. Sånt blir man sliten av og det kom noen svette «Acerinaer» inn til innveiing kl. 1430.

   
  Deltakere på vei ut på isen (Foto: Morten Pettersen) 

  Det ble tatt tilsammen 127 kg abbor fordelt på alle deltakerene.

  Se komplette resultatlister her

  Nytt av året var også pengepremier fra Nordea. De sponset konkurransen med 5000,- i ren cash, og denne potten ble fordelt på 2000,- til tunevannskongen, 2000,- til størst abbor og 1000,- til beste junior.

     
  Premiebordene var fulle av flotte premier (Foto: Morten Pettersen)

  Det var noen blide fjes etter at premiene ble utdelt. I tillegg til dette var det godt med andre fine premier også. Mange satset alle kortene
  på størst abbor denne dagen, men de fleste griseblanka. Var visst ikke noe storabborbett denne dagen ifølge mange fortvilte isfiskere.

   
  Tunevannskongen Runar Sperstad 2013 

   

  Skrevet av Morten Pettersen

   

   
  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles