More

  Trutta Raymarine mot den svenske eliten

  Denne helgen går tradisjonsrike Pater Noster Cup av stabelen i Mollösund i Sverige. På startstreken blant alle de svenske elitebåtene, stiller Trutta Raymarine fra Langesund.

  Av: Endre Hopland

  – Motstanden er formidabel, men vi har forberedt oss så godt vi kunne, og kommer til å gi det vi har, sier Roger Nilsen i Trutta Raymarine til Hooked.

  Sammen med skipper Espen Abrahamsen og stand-in Eirik Bjerke, som tok plassen til det tredje crewmedlemmet Nils-Tore Nilsen på kort varsel, er han nå på plass hos våre naboer i øst. Klokken 07.30 lørdag morgen går startskuddet for årets konkurranse, og med de ferske regelendringene ser ikke Nilsen bort fra at det kan bli en bra helg.

  – Opplegget er nokså likt det vi kjører i Langesund fiskefestival. Vi fisker som et lag, og det er bare det største eksemplaret av hver art som skal meldes inn. Nytt av året er dog at bare ti forskjellige arter kan meldes inn fra hver båt. På forhånd er det satt opp 23 arter som gjelder i konkurransen, og så kan hvert lag melde inn ett eksemplar av ti av disse, forteller Nilsen.

  Det skal fiskes både lørdag og søndag, og de aller fleste båtene som deltar faller innunder kategorien superbåter, med romslige skrog, store motorer og mye elektronikk. Båten til Trutta Raymarine står ikke tilbake for noen hva elektronikken angår, men på lokalkunnskapen skranter ting litt mer.

  – Heldigvis har Espen brukbar kontroll, da han har deltatt tre ganger tidligere. I tillegg samarbeider vi med et annet lag om å lete etter fisk, på samme måte som i Langesund. Det er vanlig prosedyre, sier Nilsen til Hooked.

  Mer om Pater Noster Cup finner du her. Hooked kommer tilbake med oppdateringer fra det norske alibiet sine prestasjoner borte hos de blågule.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles