More

  Sverdfisk i Lærdalselva

  Det høres ut som en av de drøyeste fiskeskrønene noen gang, men i dag ble det faktisk funnet en sverdfisk i Lærdalselva i Sogn og Fjordane.

  Tore Solberg og en kameratgjeng er på laksefiske i Lærdalselva i Sogn og Fjordane denne helgen, men det var noe ganske annet enn laks som fattet interessen til bergenserne i den gamle superelven tidligere i dag. Blant rullestein og elvegrus lå nemlig en sverdfisk (!).

  – Den lå død på bunnen av elven. Jeg så sverdet og skjønte raskt at dette ikke var noe som hørte hjemme her. Da jeg fortalte det til de andre, trodde de først ikke på meg. Alle ble med for å se, sier Solberg til Bergens Tidende, som først omtalte saken.

  Selv tok han en fiskeselfie, for å sende bildet av den stilige fisken til familien i Bergen.

  – Den var utrolig flott å se på. En veldig spesiell opplevelse, sier han.

  Sverdfisk i elv 2
  Tore Solberg og en gjeng fiskekompiser fant denne sverdfisken langt oppe i Lærdalselva. (Foto: Privat)

  Hvordan den sydlandske gjesten har havnet langt oppe i en lakseelv er et mysterium. Bare det å fange en sverdfisk i Norge er svært spesielt. Å treffe på arten i ferskvann, blant laks og sjøørret, er egentlig helt usannsynlig.

  Havforsker Otte Bjelland sier følgende til Bergens Tidende:

  – Det er definitivt en sverdfisk, og den hører absolutt ikke hjemme her. Dette er et helt unikt funn. Sverdfisken er en saltvannsfisk og klarer ikke å overleve i en norsk lakseelv. De blir også sjelden observert i Norge. Spørsmålet er hvordan den har kommet seg hit. Hvis noen har lagt den der, skal det jo også utrolig mye til å få tak i en slik fisk.

  Les mer om saken hos Bergens Tidende 

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles