Streetfishing med Ruter Uspesifisert på Frysja

Det umåtelig populære Ruter Uspesifisert er et konsept som ble lansert i fjor, og suksessen ble gjentatt i år til stor begeistring fra folk. Det hele er ganske enkelt: Kollektivselskapet i Oslo og Omegn (Ruter) legger ut et begrenset antall billetter til fem kroner stykket, og de heldige som får være med på tur vet ikke hvor ferden går, eller hva de vil få oppleve. Felles for de alle er likevel det faktum at de storkoser seg.

Det hele er en del av kampanjen 4000holdeplasser som går ut på å få folk til å oppdage nærmiljøet og lokale peler, samt vise hvor tilgjengelig alt blir igjennom et kollektivtilbud. Vi i Hooked er imponert, for dette er et helt genialt opplegg og ikke minst er det populært. Folk blir sure når det er utsolgt etter noen sekunder på http://uspesifisert.ruter.no, så ved årets siste Uspesifisert (totalt fire i tallet) ble kapasiteten økt fra 70+ pers til ca. 200.Vi i Hooked ble engasjert for å vise frem noe om fisking i nærmiljøet, eller streetfishing om du vil. Utfordringen er at det skulle skje på Frysja. Dette er ikke det aller første stedet vi ville valg om vi skulle hatt fiskeskole og demodag, men det funka som juling!

Vi lagde til fire stasjoner: En for barn, en om spinnfiske, en for fluekasting/fluefiske og en om Oslomarka. Med på laget var Carl Stiegler (NJFF/OFA), Lasse Merkesdal (fluefiske/fluekasting), Eivind Stensrud (barnefiske), Vidar Ottersen (spinnfiske) og Bernt Nor (barnefiske +). Terskelen var lagt lavt, da vi ikke ante ikke hvem som skulle komme. Derfor tenkte vi litt IKEA – idiotsikkert og enkelt.

Annonse

Bildeserie fra dagen (video i toppen av artikkelen):

Vi fôra opp litt rundt barnefiskesektoren, og fikk hekta opp en håndfull mort før bussene ankom Frysja, bare i tilfellet vi skremte all fisken når alle publikummere kom. Plasttanken med mort ble en magnet på alle under 1.20, og med kyndig hjelp fra Eivind fikk barna også fisket opp to-tre nye mort under den halvannen time lange sekvensen. Alle triks i boka ble brukt. Grunnfôr, mais, brød og mark (maggot hadde vi selvsagt glemt). Enkle, toppknytte stenger ga mestringsfølelse hos alle barna, og de fikk også med seg en liten spinner med hjem.

Carl forklarte ellers om Oslomarkas utallige muligheter og hvilket utstyr en bør bruke for å komme i gang. Lasse kasta, instruerte og geleidet folk inn i verden av fluefiske, mens Vidar prøvde etter beste evne å folk folk til å unngå å få en spinner i hue på naboen. Alt i alt var det en flott dag og mange inspirerte mennesker.