More

  Slik startet New Zealand-eventyret for de norske elevene

  Det ble action fra første stund da elevene fra Sportsfiskelinja ved Sund Folkehøgskole nylig landet i fiskeparadiset New Zealand.

  Av: Endre Hopland

  – Det er egentlig helt sykt. Elevene ville fiske så fort som mulig, og det tok ikke lang tid før den første haien satt. Den største av de vi fikk veide rundt 150 kilo, og det tok Hans Visnes Aasen halvannen time å få den opp, sier lærer og reiseleder, Eskil Hennang Røkke, til Hooked.  Sportsfiskelinja ved Sund Folkehøgskole reiser årlig på en lengre utenlandstur. I fjor var det Belize som fikk besøk av nordmennene, men det er New Zealand som har vært gjengangeren. Det var altså denne perlen av en fiskedestinasjon som ble valget i år, også. De neste fem ukene er øremerket fiske etter stor og sterk fisk i både saltvann og ferskvann.

  Årets tur ble altså sparket i gang med strandfiske etter kobberhai (bronze whaler), en råsterk fisk som på New Zealand jakter helt inne på strendene. Fisket skjer med korte stand up-stenger og kraftige havfiskesneller, noe som naturlig nok gjør kasting utfordrende. Heldigvis trenger ikke agnene å plasseres mer enn ti meter fra land.

  Det norske følget teller ni personer inkludert læreren, og denne første fiskeøkten var det Børge Dreyer og Hans Visnes Aasen som fikk kjørt seg da voksne haier fant agnene deres. Haiene ble selvsagt satt tilbake igjen etter fangst, men minnene blir nok sittende hos de unge fiskerne resten av livet.

  – Nå kjører vi inroduksjon til fisket på New Zealand, med hai og kingfish i sjøen og regnbueørret og vanlig ørret i ferskvann. Vi skal være her i fem uker i år, så det blir mye fisking, sier Røkke til Hooked.

  I playeren under kan du se hvordan ting utartet seg da Hans Visnes Aasen kroket en kobberhai på rundt 150 kilo:

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles