More

  Skal du gå på skole? Eller har du lyst å lære mer om å jobbe med sportsfiske?

  Høyskolen i Nord-Trøndelag lanserer i år et helt unikt studium. Sportsfiskebasert næringsvirksomhet.

  Deler av faget vil utføres i samarbeid med fagfolk fra landslinja for sportsfiske ved Grong. Så dette tyder på gode synergieffekter!

  Vi tok en kjapp prat med Sverre Løvli, avdelingsleder ved Grong videregående skole. Skolen som i dag huser Sportsfiskelinja som mange naturglade ungdommer peiler seg inn mot.

  Sverre Løvli tester havfiske

  [divider]

  Hei Sverre! Hvordan er det?

  Gøy! Vi ser jo med spenning frem til å komme i gang med det helt spesielle årsstudiumet ved HiNT (Høyskolen i Nord-Trøndelag red anmerk.)

  Tittelen er jo vel og fin, «Sportsfiskebasert næringsvirksomhet» – hva mener dere med det egentlig? Altså etter endt studie – hva blir jeg? Eller hvem passer dette for?

  Studie passer for flere typer. Deg som har lyst å bli profesjonell fiskeguide, en bonde som ønsker å skape en tilleggsnæring, eller friluftsfantasten. Det du sitter igjen med etter årsstudiumet er kunnskap, kompetanse og nettverk rundt livssyklusen rundt sportsfiske ; forvalting og kultivering, styring av en naturbasert bedrift og selvsagt praktisk sportsfiske.

  Ok! Høres ut som et studie jeg helt klart ville evaluert sterkt hvis jeg hadde anledning til å sette meg på skolebenken. Men hvorfor har det blitt opprettet? Er det noe dere har funnet på i fiskerus?

  Hehe nei. Vi opplever stor etterspørsel i fra myndigheter og det offentlige som ønsker å styrke naturbasert reiseliv som har et enormt potensial i dette landet, men da kreves det kompetente mennesker rundt omkring. På mange måter er det også en naturlig forlengelse av Sportsfiskelinja på Grogn.

  Dette årsstudiumet samarbeider også tett med Sportsfiskelinja, og allerede et par uker etter studiestart er det felttur til Skottland.

  Ikke dumt! Men en slik tur og eventuelt studiet i sin helhet blir da full av gutter og mannfolk?

  Ja, dessverre er det en gjenganger i hele sportsfiskemiljøet – fravær av jenter. Men vi håper jo at dette studie kan faktisk tiltrekke seg flere jenter.

  Plasser og søknadsfrister?
  Vi har 20 plasser på dette første årsstudiumet, og det gjelder å huske søknadsfristen 15.april.

  Ok, jeg er solgt! Men hva kreves for å søke?

  Generell studiekompetanse eller realkompetanse er kravene.

  Dette studiumet er jo spesielt på mange måter, men det er også noe helt unikt. Fortell litt om det.

  Foruten det å treffe mange likesinnede friluftsglade mennesker, og et meget kompetent miljø – blir du ogå autorisert som fluefiskeintruktør på høyskolenivå. Som det eneste stedet i verden. Det er jo veldig spesielt. Du kan jo eksempelvis bygge videre med naturoppsyn eller mot bachelorgradsstudiet Utmarksforvaltning.

  Sverre Løvli svinger fluestanga
  Du kan bli autorisert fluefiskeintruktør på høyskolenivå, som eneste stedet i verden tilbyr HiNT dette. Her er det Sverre Løvli svinger fluestanga.

  Overlegent – takk for praten Sverre!

  Bare hyggelig, og selv takk.

  [divider]

  Vil du vite mer?

  Lær mer om studiet på HiNT sine nettsider. Der kan du også lese litt om tilbudet utenfor skolen.

  Ps. husk søknadsfristen 15.april.

  Oppfording fra redaksjonen – Spre budskapet!

  Likte du dette studiet – være med å spre budskapet til venner og bekjente på e-post, Facebook, SMS; person-til-person og til og med brev! Bruk knappene under, ta opp telefonen eller åpne vinduet og skrik.

  HOOKED

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles