More

  Sjekk hva Kåre dro opp da han fisket fra land i Mjøsa

  At Mjøsa huser mye grov ørret er ikke noen statshemmelighet, men å få disse fra land blir sett på som nesten umulig. Nesten…

  Av: Endre Hopland

  Så og si all den stangfangede storørreten som fiskes i Mjøsa tas på en eller annen form for dorging eller trolling fra båt. Nylig vist 62 år gamle Kåre Skogsrud at det er mulig å treffe på skikkelige ørretkubber i Norges største innsjø også når en fisker fra land.

  Ifølge vår faste samarbeidspartner Team Propell hadde Skogsrud aldri tidligere prøvd seg etter mjøsørreten fra land, da han anså prosjektet som håpløst. I år bestemte han seg likevel for å gjøre et forsøk, og det angrer han ikke på i det hele tatt.

  Forrige fredag la han turen til nordvestsiden av Mjøsa, og etter bare noen få kast var det bom stopp. Noe digert hadde tatt den grønne og hvite Møresilda han serverte, og en voldsom kamp kunne begynne.

  – Det var en kjempestor fisk, som hoppet høyt flere ganger og tok mange meter i første utraset. Det ble nok en 20-25 minutters fight, og det hele var helt rått. Stor mjøsørret har vært en drøm i mange år, og endelig satt den, sier han.

  Vel oppe på land ble fisken målt til 75 centimeter og veid til hele 5,8 kilo. Som om ikke det var nok slo han til med ytterligere en flott ørret på 2,6 kilo senere samme dag.

  STORØRRET: Ørret på 5,8 og 2,6 fra land er ikke daglig kost i Mjøsa. (Foto: Privat)

  – Alle dregger på Mjøsa, men nå har jeg fått trigget en annen til å bli med fra land, også. Ellers sitter fiskekompisene i båt. De gidder ikke å slenge fra land. Håpløst, sa de, helt til jeg tok fisk. Artig at det fungerer, sier storfiskeren.

  Du kan lese mer om storørreten og Skogsrud sitt landbaserte mjøsfiske på bloggen til Team Propell.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles