More

  Sjekk disse kjempetorskene

  At det tas stor torsk fra Nordic Sea Angling sin camp på Sørøya tidlig på våren er ingen hemmelighet, men de siste ukene har likevel vært utenom det vanlige.

  Av: Endre Hopland

  – Denne dagen går uten tvil inn i historien! Det er helt ufattelig at vi kan slå forrige ukes resultat, der to båter fikk oppleve noe vi aldri har hørt om før, nemlig syv torsker på over 30 kilo på en dag, men i dag har båt 4 lykkes med nettopp dette, melder fiskeguide Johan Mikkelsen hos Nordic Sea Angling (NSA).  I løpet av en fiskedag fikk nemlig de tre danske kameratene Jakob «Terminator» Lindberg, Mads Sylvester Jensen og Troels Bihl ikke mindre enn ni torsker over de magiske 30 kiloene. For å gjøre det hele enda noen hakk sykere var to av disse fiskene over 40 kilo, også.

  Lindberg, som altså er kjent under kallenavnet «Terminator», har mange torsker på over 30 kilo på samvittigheten fra tidligere, men storskreien han dro om bord i Arronet-båten til NSA nå i påsken knuser dem alle. Vekten stoppet på ufattelige 42,75 kilo. Dette er for sikkerhets skyld en av de aller største torskene som noen gang er tatt på stang i verden.

  Jakob terminator Lindberg
  Jacob «Terminator» Lindberg med kjempetorsken på 42,75 kilo. (Foto: Johan Mikkelsen)

  – Jeg tar av meg hatten for disse tre danskene, som ikke bare har knekt koden på hvordan man fanger fisk på 30+, men også har satt ny NSA-rekord på torsk. En enorm bedrift, og all respekt til disse dyktige fiskere, sier Mikkelsen.

  Danskene satt tilbake mesteparten av stortorsken de fikk denne uken, slik at disse fikk gjøre jobben i gytegropene. De tre største fiskene klarte seg derimot ikke, og ble derfor mat. Enda viktigere enn dette er likevel svarene øresteinene til kjempetorskene kan gjøre for forskingen. Mikkelsen skar nemlig ut otolittene, og kommer til å send dem til Havforskningsinstituttet.

  Guide Johan Mikkelsen with a cod on 28kg
  Fiskeguide Johan Mikkelsen med storskrei på rett under 30 kilo. NSA-guiden forteller om et magisk fiske på Sørøya. (Foto: Privat)

  Les ellers mer om det fantastiske skreifisket på Sørøya her.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles