Sånn ser verdens største ørret utDel dette:

Otwin Kandolf (71) var på fisketur 8.mars i år, og lite visste han om at han noen timer senere skulle fange verdens største ørret.

Verdens største ørret. 19,1 kg - Otwin Kandolf. 8 mars 2013.
Verdens største ørret. 19,1 kg – Otwin Kandolf. 8 mars 2013.

Nå har IGFA (International Game and Fish Association) offisielt godkjent den nye rekorden på 19.1 kg. Roger Hellen’s verdensrekord på 18.9 kg fra 2010 ble dermed slått med 200 gram.

Roger Hellens verdensrekord - Ørret 18,9 kg
Roger Hellens tidligere verdensrekord – Ørret 18,9 kg – Foto: Courierpostonline

New ZealandOtwin fisket sammen med kompisen Gunther Propst i Ohau B Kanal, på sørøya i New Zealand. En kanal som i de siste årene har levert enorme fangster brunørret. Mye grunnet næringstilgangen som er massiv grunnet lokal lakseoppdrett hvorpå ørreten spiser seg fet på pellets. Ikke helt ulikt Skogseidvannet her til lands.

Vannrotta viste seg i realiteten å være ryggfinnen til gigantørreten.

Spinneren satt bom fast

Kompisen Gunther fisket 50 meter oppstrøms, og sa «nå kommer det en vannrotte ned mot deg». Men det han trodde var en rotte, var i realiteten ryggfinnen til gigantørreten.

Otwin forteller til Bayofplentytimes at han så ørreten gå ned i kulpen nær en av turbinene i kanalen, og begynte å kaste etter den med en rød spinner. Både én og to og tre ganger – før han satte seg fast i det melkegråvannet. Men bunnappet skulle vise seg å være noe annet..

Så begynte den å gi etter og 20 minutter senere fikk han lirket hodet inn i den underdimensjonerte håven og veltet ørreten på land.

Ingen vekt var stor nok, måtte få hjelp på den lokale puben

Så kom problemet med veiing og dokumentering av fangsten. Kvelden hadde kommet, alle de andre fiskerne hadde dratt og gutta hadde ingen vekt som var stor nok. Løsningen ble å fryse ned fisken i den lokal puben over natten, hvorpå den dagen derpå ble veid til 19,1 kg. Verdens største ørret var et faktum.

Otwin Kandolf - Verdens største ørret - 19,1 kg
Stor – men ikke spesielt pen

Norsk rekord på ørret fanget på stang og snelle er en hunderørret på 15,3 kg  og 93 cm lang. Fanget av Robert Torp den 1. november i 1981. (Wikipedia).

Video fra målingen

Se video fra New Zealand Channel 3- News her.

Del dette:
Prev Norge i europatoppen på fang og slipp
Next Fiskehjelpen #1 - Indre Oslofjord med Martin Ellingsen og Trude Karlsen

Comments are closed.