Rygg og Handeland leder Norgescupen i havfiske før MausundDel dette:

Denne uken valfarter norske konkurransehavfiskere til Mausund i Sør-Trøndelag, der tiende runde av Norgescupen i havfiske går av stabelen.

Av: Endre HoplandFor konkurransehavfiskerne her til lands er det Norgesmesterskapet og Norgescupen som gjelder, og det er ingen hemmelighet at det er sistnevnte det er mest prestisje i. Så langt i år har det blitt arrangert ni Norgescuprunder, og den tiende sparkes altså i gang fra gamle Mausund fiskevær i slutten av denne uken.

I Norgescupen er det de fem beste rundene som teller, og i herreklassen er det to gode kompiser fra Oslo Havfiskeklubb som topper resultatlisten før den siste runden før fellesferien. Tor Arne Rygg står med 458,462 poeng etter sine fem beste konkurranser, mens klubbkompis Lars Hellum følger like bak med 449,809. På tredjeplass i sammendraget finner vi Sven Solbakken, også han fra Oslo Havfiskeklubb, med en totalsum på 443,060.

Både Petter Skudal fra Oslo Havfiskeklubb på femteplass og Tore Pettersen fra Asker Havfiskeklubb på sjetteplass har godt heng på ledertrioen med en tellende konkurranse mindre, men det er Are Andersen fra Torungen Havfiskeklubb som innehar fjerdeplassen med 397,059 poeng (fem tellende konkurranser).

I dameklassen er det Torunn Handeland fra Trondheim Havfiskeklubb som gjør det best. Selv om hun så langt i år bare har fire tellende konkurranser bak seg, holder 356,046 poeng til solid ledelse. Nærmest Handeland er Hilde Skiffard fra Oslo Havfiskeklubb med sine 263,060 poeng, mens Liv Øglend fra Stavanger Deep Sea Fishing Club ligger på tredjeplass med 243,205 poeng.

Fullstendige resultatlister etter de ni første rundene av Norgescupen 2017 finner du her. Utenom Mausund gjenstår ytterligere 17 festivaler som er tellende i årets Norgescup. Fem av disse er blitt flyttet fra vårsesongen grunnet dårlig vær, mens en arrangør har måttet avlyse to festivaler på grunn av kollisjon med andre arrangementer samme sted. En arrangør har også måttet avlyse på grunn av manglende båter.

Mausund havfiskefestival, som blir arrangert av Trondheim Havfiskeklubb og Oslo Havfiskeklubb, er av mange ansett som den beste og viktigste av årets havfiskefestivaler. Premiebordet er stort, og fiskemulighetene utenfor Frøya er som kjent fantastiske. Mer om festivalen finner du her. Se ellers Norges Havfiskeforbund sine nettsider for mer informasjon om Norgescupen.

Del dette:
Prev Så glad blir man når man nettopp har landet en fjellørret på 2,6 kilo
Next Bekkevold preiker om tjuvfiske, størje og utlendinger som tar seg til rette (episode 13)

Comments are closed.