More

  Prisdryss for Nordisk fiskefilm i USA

  Filmen «Ekspedisjonen Den gamle og havet (The old man and the sea) som forleden gikk på NRK, har vært over dammen og hanket inn priser. Fiskejournalens sjefsredaktør, Martin Falklind, sammen med resten av teamet – har klart å sette en Nordisk produsert fiskefilm på kartet.

  Den gamle og havet - prisutdeling - FilmFestival_lowres
  En glad gjeng!

  – Det er fantastiskt at en Nordisk fiskefilm mottar en sånn annerkjennelse internasjonalt.  Jeg må nesten klype meg i armen, forteller Martin Falklind til Hooked.

  I konkurranse med filmer i fra hele verden, inklusivt hjemmebanefavoritt USA, vant «Ekspedisjon Den Gamle og Havet» 1.plass (Gold camera Award) i klassene Beste dokumentar («Features») og Beste tv-dokumentar («Sports/recreation») samt fikk 2.plass (Silver Screen Award) i kategorien Filmfoto («Cinematogrophy»).
  I konkurranse med fem andre dokumentarer fra stjerner som Sir David Attenborough og Cate Blanchett, ble filmen også nominert til Beste film i festivalen («Best of festival»).

  Se alle nominasjonene og vinnere her

  Fiskeeventyr og miljø

  «Ekspedisjonen Den gamle og Havet» er produsert av Ecofilm og Stopp Family i samarbeid med SVT. Den nordiske versjonen har blitt sendt i Sverige/SVT, Norge/NRK og i Danmark/TV2. I oktober kommer filmen også til å sendes i Finland forteller Martin til Hooked.

  Dernest starter distribusjon av den engelske og prisbelønte versjonen til internasjonale TV kanaler via Sky Vision.

  Filmen, en dramadokumentar, handler om fjorten år gamle Martin Falklind som leser Hemingways roman Den gamle og havet. Martin blir besatt av tanken om å gjøre et liknende eventyr – å fange sverdfisk, i fra en liten båt.

  Seeren får følge Martin i voksen alder, når han gir seg ut for å virkeliggjøre som fiskedrøm og hvordan eventyret forvandles til noe mye større når Martin og hans venner Psa Helin og Fredrik Möller, oppdager at sverdfiskene er en truet fiskeart.

  – Vi ville da kombinere et klassisk fiskeeventyr, med en miljøbudskap forteller Maria Ålander, manusforfatter og produsent.

  – Når Heminway skrev sin roman, kokte verdenshavene av fisk. I dag er de samme områdene nesten tomme. Vil vil også vise løsninger og at det går ann å endre utviklingen om man bare handler rett. Med disse utmerkelsene (prisene .red anmrk) øker selvsagt sjansen for at enda flere mennesker verden over får se filmen, eventyret og budskapet.

  Filmen går i reprise på NRK en dag i disse tider, og er også tilgjengelig på NRKs nettsider

  Trailer


  Mer stoff på http://www.theoldmanandthesea.se

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles