More

  Nytt nettsted om fluefiske og mat

  Tor Harald Rysjedal og Thor Oddvar Havn Soma møttes ved en tilfeldighet under sjøørretfiske en vakker vårdag for noen år siden. Nå har de startet nettside sammen, med fluefiske og matlaging i fokus.

  Av: Endre Hopland

  Tor Harald Rysjedal kommer fra Austevoll i Hordaland, men er bosatt på Stord. Thor Oddvar Havn Soma kommer fra Andebu i Vestfold, men slekter til Stord. Rysjedal er utdannet kokk, med over 20 års erfaring fra kjøkken i Norge, Italia og Frankrike. Soma er på sin side medieutdannet, men også hobbykokk med store ambisjoner. Utenom matlagingen deler de også lidenskapen for fluefiske.  – Siden vi møttes i strandkanten første gang har vi holdt kontakten, og vi har flere fisketurer bak oss. 1. mai i år åpnet vi vårt nye nettsted, torogthor.no. Dette er en nettside med fluefiske og matlaging i høysetet, sier Rysjedal til Hooked.

  Les også: – Fluefiske handler ikke om hvor mange fisk man fanger, men om hvor det fører oss i livet

  Nettstedet vil bli arenaen for duoens egne fiskerapporter og videoer fra fisketurer, men også for deres egen kokkeskole som inkluderer innføringsvideoer i foredling og tilberedning av selvfanget fisk. Intervjuer med kjente ansikter som verdensmester i kokkekunst 2009 Geir Skeie, samt gode fiskehistorier fra den folkekjære og fiskefrelste TV-profilen Per Ståle Lønning står også på plakaten.

  – Det kommer til å gå i fiske og matlaging, og mye av maten blir naturlig nok fisk. Men slett ikke bare. Tanken er å ha et villmarkspreg, med vilt, fugl, skalldyr og fisk som hovedingredienser, sier Rysjedal til Hooked.

  Det nye nettstedet er utelukkende et hobbyprosjekt for de to matglade fluefiskerne, men ambisjonene er likevel å lage et kvalitetsprodukt. Ta en kikk da vel!

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles