More

  Nytt fiskekart over Østfold

   

  Kartet foreligger både digitalt og i papirversjon. Papirkartet og fiskeguiden kan fåes gratis ved henvendelse til Østfold fylkeskommune, Fylkesmannen i Østfold og Norges Jeger- og fiskeforbunds Østfoldavdeling. På sikt vil det også bli lagt ut på kommunale servicetorg og i større sportsbutikker. Fiskekartet er også tilgjengelig i Turkart Østfold på nett – www.turkart.no.

  Planlegging av tur eller drømmer om storfisk hindres derimot IKKE av litt vanskelige forhold utendørs. Her kommer tre gode hjelpemidler til planleggere og drømmere.

   

  – Gode muligheter

  – For den allsidige sportsfiskeren har vårt fylke noen av de beste mulighetene i landet. Du kan velge mellom et utall av vann og elver i alle størrelser, med mange og få arter, beliggende både midt i byene og i de dype skogene. Det er tatt en rekke norgesrekorder i ferskvann i Østfold, og flere vil det nok bli i fremtiden. Og nå er det tid for å planlegge fiskesommer’n, sier fylkesordfører Ole Haabeth.

  Kartet viser hvilke fiskearter som finns i over 800 vann i Østfold. På kartet finner du også bilder og beskrivelser av alle 32 fiskeartene som finnes i fylkets ferskvann. Fiskeguiden er til inspirasjon. Med fisketips for de vanligste artene, hvor du kan få informasjon om fiskekort og bilder av noen av drømmefiskene fra Østfold.

   

  Relansering

  – Turkart Østfold har i 2011 fått nye nettsider og ny kartklient. Resultatet kan dere se ved å gå inn på www.turkart.no/ostfold. På www.turkart.no vil du i tillegg til Turkart Østfold finne Turkart Akershus’ nettsider. Etter en lengre periode der arbeidet med Turkart Østfold har ligget litt i dvale, håper vi nå at Turkart Østfold våkner til live igjen og at enda flere vil ta kartet i bruk. I 2012 ønsker vi derfor å videreutvikle og kvalitetsheve innholdet i Turkart Østfold. Alle kan hjelpe oss med å nå dette målet – send en e-post til turkart@ostfoldfk.no med ditt bidrag!, sier Haabeth.

   

  Oversikt over fiskearter i Østfold

  Det er også lagd en enkelt oversikt over hvilke arter du finner i Østfold. Last ned dokumentet her. (Krever PDF reader for å lese)

   

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles