More

  Nordmenn i toppen av Trolling Master Bornholm

  Verdens største trollingkonkurranse etter laks, Trolling Master Bornholm, er unnagjort, og de norske båtene kjempet i teten hele veien fra start til slutt.
  Image-726147
  Team Syncro (Atle Børke og Tom Sturla Hansen) fisket kjempebra før konkurransen startet.
  13043686_10209748273521359_8424727373763728291_n
  Team Hotshots og Stian Jerstad med en flott laks.

  Dag 1:
  På onsdag da konkurransen startet blåste det voldsomt da startskuddet gikk, og bølgene gikk store. Det gode fisket som hadde vært under testfisket hadde forsvunnet, og etter 11 timers fiske kom kun 26 av 368 påmeldte båter inn til havnen med laks om bord. Tre av disse var norske.

  Team Hotshots med Stian Jerstad og Morten Blix var beste norske båt denne dagen og lå på en 8. plass. A-Team trolling med Knut Einar Havn, Thorbjørn Andersen og Frank Ronny Johansen lå på 16. plass, mens Team Andersen med far og sønn Tom og Vidar Andersen lå på en 21. plass.

  image2-715497
  Team Andersen (Tom) med en laks under konkurransen.

  Dag 2:
  Nok en dag hvor det var spådd mye vind, og fiskedagen ble innkortet til syv timer. Starten gikk kl 06.00.
  Selv med kortere fisketid ble det fanget flere laks denne dagen. Fem norske båter fikk fisk. A-Team trolling og Eidsvoll Trolling (Kjell Are Larsen og Aleksander Degvold) hadde begge to lakser i båten, og var blant de ti beste båtene denne dagen. I tillegg fikk Team Blega (Aslak Brækken og Jarle Olsen), Team Norje 2 (Lasse Woldhaug og Cato Pettersen), Team No Fish (Johnny Høgli og Oddvar Frank) en laks hver seg. A-Team trolling klatret fra 16. plass til 3. plass sammenlagt etter to dagers fiske.
  DSC00738A-Team trolling og Thorbjørn Andersen med en laks på 10,85 kilo.

  DSC00682
  Mye snadderbåter å se i havna.

  Dag 3:
  Full fiskedag på sjøen og fortsatt en del bølger og vind, men dette skulle vise seg å være den beste fiskedagen. Etter endt fiskedag kom fire norske båter inn med laks. A-Team trolling (13,83 kilo), Team Norje 2, Team Andersen og Team Bubbles (Filip Nielsen og Ole Marius Bay) hadde alle en laks hver. Sammenlagt falt A-Team trolling ned til en 5. plass i beste båt-konkurransen. Det ble også fanget en storlaks i den finske båten East Finland Trolling 2. Den veide 20,69 kilo.

  blogger-image-1398498076
  Team Norje 2 og Lasse Woldhaug fisket kjempebra siste dagen.

  Dag 4:
  Vanlig dag med moderat, men stigende vind utover dagen. Fisket var fortsatt tregt, men Team Norje 2 gjorde det sterkt denne dagen. De fisket i samme området med Team Norje 1 i Nordvestpassasjen da de kjørte inn i ett dobbelthugg. Begge laksene fikk de om bord, og den største veide 13,68 kilo. Team Eidsvoll Trolling, A-Team trolling og Team Bubbles kom også inn med en liten laks hver. Også denne dagen ble det fanget en storlaks i en av de danske båtene. Mer om dette lenger ned.

  DSC00755
  Innveiing på scenen.

  Vinner av Trolling Master Bornholm:
  Under siste innveiing kom Team Murerbaljan med en storlaks på scenen. Den ble veid til 20,65 kilo og manglet kun 40 gram på førstepremien på størst laks. Dermed kunne East Finland Trolling 2 med skipper Simo Koskinen heve førstepremiesjekken på 85 000 danske kroner for størst laks.

  I beste båt-konkurransen var det to team som hadde akkurat den samme poengsummen, 600 poeng. Og for å skille ut en vinner, sier reglene at den med størst laks blir vinneren. De to teamene som hadde 600 poeng var danske Team SåHugDog og East Finland Trolling 2. Da East Finland Trolling 2 også fanget den største laksen, kunne Simo Koskinen heve enda en førstepremiesjekk på 40 000 danske kroner, og dermed for første gang være vinner av begge konkurransene under Trolling Master Bornholm.

  TV2 Bornholm har lagd en flott oppsummeringsfilm av de beste øyeblikk. Se den her.

  Se ellers resultater under:
  – Beste båt
  – Største fisk

  20160429_065912
  Nydelig bile tatt av Aleksander Degvold i Team Eidsvoll Trolling

  De norske båtene gjorde det også veldig bra i Trolling Master Bornholm. Best var A-Team trolling som gjennom hele konkurransen lå blant de beste 16 båtene. De endte på en kjempeflott 7. plass. Det var kun tre båter som klarte å fange laks hver eneste dag i konkurransen, og A-Team var en av dem.

  A-Team trolling
  A-Team trolling var beste norske båt med en flott 7.plass.

  Team Norje 2 gjorde ett kjempehopp den siste dagen og klatret mange plasser opp på listene. De endte også på topp ti, og fikk til slutt en flott 8. plass.

  De øvrige norske plasseringene var som følger:
  41.plass Team Eidsvoll Trolling
  81.plass Team Andersen
  91.plass Team Bubbles
  100.plass Team Hotshots
  106.plass Team Blega
  142.plass Team No Fish

  Se også bilder som Tv2 Bornholm har tatt under hele konkurransen ved å klikke her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles