More

  Nordmenn kjempet om seieren i Trolling Master Bornholm

  Trolling Master Bornholm 2015 ble gjennomført i forrige uke med nesten 400 deltagende båter. Av disse 400 båter var ca. 10-12 norske. En av disse hevdet seg også helt i toppen frem til siste fiskedag.

  Av: Frank Ronny Johansen

  Tidligere år har det blitt fanget rekordmange laks under konkurransen. Slik skulle det ikke gå i år. Uken før konkurransen var det storm i Østersjøen og fisken flyttet seg langt unna Bornholm. Fisket ble vanskelig og totalt under konkurransen ble det kun fanget 345 lakser, men mange av disse var store. Til sammenligning ble det fanget mer laks under en dag av fjorårets Trolling Master Bornholm (TMB).

  Team Norje, med Lasse Wolhaug og Cato Pettersen, klarte å lure opp to pene lakser på 11 og 12,6 kilo den første dagen av TMB. I tillegg mistet de en laks p.g.a. senebrudd. Med dette lå de på en 3. plass etter dag 1. Dag 2 av TMB blåste bort og ble avlyst, og dag 3 ble det en sen start p.g.a. vind. Men gutta fra Team Norje kom inn med to nye lakser og på 13,4 kilo og 9,5 kilo, noe som gjorde at de klatret opp til en 2. plass.

  Les også: Resultater fra Bornholm  Her kjempet gutta om seieren i verdens største trollingkonkurranse, dette til tross for at de kjempet mot profesjonelle lakseguider og eliten av svenske, danske og finske trollingfiskere. Dag 4 ble en lang dag med fiske fra kl. 0700 til kl 1830. Gutta i Team Norje mistet nok en gang en storlaks, og kom dessverre tomhendt inn til havna. De falt dermed ned til en 8. plass i «Beste båt»-konkurransen. Dette er likevel en stor seier av et norsk team som kun har en tur i året ned til Bornholm. Gratulerer med en flott 8. plass.

  Team Norje, Cato Pettersen med en laks på 12+ kilo
  Team Norje, Cato Pettersen med en laks på 12+ kilo

  Mitt eget, Team «A-Team trolling» endte på en 60. plass, noe vi er godt fornøyde med. Vi mistet en 15+ laks den første dagen rett bak båten. Måtte plukke ned alt av utstyret og kjøre etter laksen da den tømte snella for sene. Etter 20 minutters kjøring slapp den, og vi kom tomhendt inn til havna. På dag 2 fikk vi en laks på 9,4 kilo, og på dag 4 fikk vi en laks på 10,9 kilo. Ingen flere norske team kom inn med lovlig fisk under konkurransen.

  Se også: Bilder tatt av TV2-Bornholm

  Vinnere av Trolling Master Bornholm ble svenske «Team Bertan», bestående av Bernt Ove Österplan, Gustav Österplan, Erik Österplan og Tomas Borg. På andreplass kom finske «Fat Bastards» med Ville Rissanen. På tredjeplass kom svenskene Martin «Baronen» Setman og Patrick «Bengtsons Loge» Lindell.

  Den største laksen ble fanget av svenske Håkan Lago, og dette var bare hans tredje laks noensinne. Laksen veide 20,98 kilo. Svenskene tok også andre- og tredje største laks.  Den nest største laksen, fanget i «Wild Water Per Lundberg» sin båt av Jonas Eriksson, veide 19,49 kilo. Tredje største laks ble fanget av «Team Trassel» ved Henrik Danielson. Den veide 18,45 kilo.

  Frank Ronny Johansenhttp://www-a-team-trolling.no
  Frank Ronny Johansen er en av Norges fremste og mest profilerte trollingfiskere. Bosatt på Råholt med kone og to barn,benytter han enhver ledig tid til å farte i Norge, Sverige og Danmark på jakt etter stor laks og ørret. Bloggen deres, A-Team trolling, er kanskje Norges fremste trollingfiskeblogg og inneholder snadder for alle som ønsker å lære om trollingfiske relaterte ting eller bli bedre kjent med gutta.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles