More

  NM i trolling som ren fang og slipp-konkurranse

  Til helgen inviterer Norges Trollingforbund til NM i trolling på Mjøsa. Konkurransen arrangeres som en ren fang og slipp-konkurranse.

  Av: Endre Hopland

  NM i trolling har blitt arrangert på Mjøsa siden 2004, og konkurransen følger nå tiden og fornyer seg til det beste for storørretstammen i Norges største innsjø.  – NM vil bli gjennomført som en fang og slipp-konkurranse, og ingen fisker skal leveres inn for veiing eller lengdemåling. Vinneren blir kåret basert på et lengdebasert poengsystem, og målebrett vil bli lånt ut slik at lengden kan dokumenteres med foto tatt med mobiltelefon, melder Norges Trollingforbund.

  Bare ørret på 54 centimeter eller lengre teller i konkurransen. NTF understreker imidlertid at deltagerne i NM ikke er pålagt å slippe fisk over minstemålet tilbake igjen dersom de ønsker å beholde fangsten som mat, men det blir altså ingen organisert innveiing.

  – Dette er en tilrettelegging for fang og slipp, ikke et påbud, melder forbundet.

  Under NM blir det fellesstart i Gjøvik havn, med påmelding lørdag mellom klokken 13.00 og 16.00. Etter påmeldingen blir det skippermøte klokken 16.30, og fiskestart klokken 17.30. Fisketiden er satt til 16 timer, noe som betyr at fisket blir avsluttet klokken 09.30 søndag morgen.

  Det tillatt med inntil fire stenger/agn per båt og planerboard maksimalt 30 meter ut til hver side av båten. Det anbefales å merke planerboardet med flagg. Lanterner er påbudt, og skal brukes på nattestid. Eventuell agnfisk skal være fra Mjøsa, og alle som er om bord i båtene skal bruke godkjent flyteplagg.

  Ytterligere informasjon, regeloversikt og premielister finner dere ellers her. Vi applauderer Norges Trollingforbund sitt fang og slipp-initiativ, og håper øvrige rovfiskkonkurranser vil følge etter.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles