More

  Når magen blir mett før øynene

  At gjeddene er glupske er noe de fleste vet, men av og til kan det bli for mye av det gode. Fisken Joakim og Mads Strugstad dro opp av Mjøsa nylig hadde helt klart tatt seg vann over hodet.

  Av: Endre Hopland

  Joakim Strugstad og faren Mads var ute på Mjøsa etter ørreten da de kroket en fisk utenom det vanlige. Det vil si, fisken var nokså vanlig, men tilbehøret var spesielt. Like ved Helgøya hylte det i knarren på en av snellene, og det var blytungt da Mads begynte å pumpe fangsten mot båten. Det var ikke så rart, for det var ikke bare en fisk som kom slepende gjennom vannet.  Det viste seg nemlig at det var en gjedde som hadde tatt Bomber-wobbleren i enden av snøret, og denne fisken var ikke ferdig med hovedretten før den hadde gått løs på desserten. Hengende ut av kjeften hadde den nemlig en nokså stor ørret, og denne så ut til å ha hengt her en stund.

  – Den har nok svømt rundt med ørreten i munnen noen dager, for ørrethodet hadde blitt helt hvitt. Den har nok satt seg fast i svelget. Fisken må ha vært veldig sulten siden den prøvde å få plass til wobbleren i tillegg, sier Joakim Strugstad ifølge Team Propell, som først omtalte saken.

  Ifølge fangstmennene var totalvekten på fiskene rundt fem kilo. Ørreten ble aldri veid, men så ut som en typisk kilosfisk. Gjedden var på sin side avmagret, så det er kanskje ikke så rart at den prøvde å få inn så mye mat som mulig.

  Du kan lese mer om den spesielle fangsten på bloggen til Team Propell.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles